Disney’den Netflix’i şaşırtan durum!

0
435 Okunma

Disney, 2022’nin ilk üç ayında Disney Plus yayın hizmetine 7,9 milyon yeni abone eklediğini, şirket Çarşamba günü ikinci çeyrek kazanç raporunda duyurdu . Bu, Disney Plus Hotstar’a uluslararası olarak abone olan 50,1 milyon kişi hariç, toplamı dünya çapında yaklaşık 87,6 milyona getiriyor. Yalnızca ABD ve Kanada’da Disney Plus, 44,4 milyon ile bir yıl öncesine göre 7,1 milyon daha fazla aboneye sahip.

Disney+, Türkiye için avantajlı yıllık tanışma paketini duyurdu

Disney Plus, Netflix mücadele ederken yaklaşık 8 milyon yeni abone ekledi

Şirket ayrıca, Hulu ve ESPN Plus dahil olmak üzere tüm akış teklifleri için abone sayısının Ocak ayında bildirdiği 196,4 milyondan artarak 205 milyonun üzerine çıktığını söyledi . Bu, Netflix’in son zamanlarda sahip olduğundan daha iyi bir haber. Geçen ay, akış şirketi , bir önceki çeyreğe kıyasla 200.000 abone kaybettiğini , on yıldan uzun bir süre içinde ilk düşüşü olduğunu bildirdi.

Ayrıca, geçen çeyrekte 3 milyon yeni abone bildiren HBO ve HBO Max’ten daha hızlı bir büyüme (yaklaşık 77 milyon toplam müşteride, HBO hala Disney’i çok geride bırakıyor). Ayrıca Netflix’in hala yaklaşık 222 milyon abonesi olduğunu belirtmekte fayda var.

Disney ayrıca, en azından ABD’de, Disney Plus abonesi başına daha önce olduğundan daha fazla kazandığını bildiriyor. Ücretli abone başına aylık ortalama geliri 6,01 dolar iken, şimdi 6,32 dolarda oturuyor. Disney, bunun “perakende fiyatlarındaki artış ve toptan abonelerin daha düşük bir karışımı” sayesinde olduğunu söylüyor.

Son bir ilginç not, Disney’in kazancından sonra geliyor. Şirket, içeriği kendi akış hizmetlerinde kullanmak için bir müşterinin film ve televizyon içeriği lisans sözleşmesini erken sona erdirmek için bir milyar dolar gelirden vazgeçmesine rağmen gelir artışının gerçekleştiğini belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz