Diyet yapıyorsanız bu ürünlerden uzak durun!

0
179 Okunma

Yaz aylarının yaklaşmasıyla spor salonları ve diyetisyenlere gidiş sayısında artışlar yaşanmaya başladı. Fazla kilolarından kurtulmak yada yaza formda girmek isteyen bir çok kadın diyet listelerini hazırladı. Daha az yağlı ve sağlıklı yiyecekler listelerin başında yer alırken, şekerli ve aşırı tuzlu gıdaları da azaltmaya çalışıyoruz.

Şeker oranı yüksek olan yiyecek ve içecekleri azaltarak hem diyetinize katkı sağlayabilir hem de daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Eğer diyet yapmaya başladıysanız aşağıdaki yiyecek ve içeceklerinizin tüketimini azaltarak diyetinize katkı sağlayabilirsiniz.

Sporcu içecekleri ve vitaminli sular

Enerji vereceğini veya besleyici olduğunu düşündüğünüz bu tür içecekler, sandığınız kadar sağlıklı değil. Yüksek şekeri oranı ve içerisindeki katkı maddeleri ile enerjini arttırdığını düşünürken hem sağlığınıza zarar verebilir hem de kilo almayı kolaylaştırabilirsiniz

Meyve suları ve asitli içecekler

meyve suyu

Asitli içeceklerin sağlık açısından zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu içeceklere göre daha masum görünen meyve suları içerdiği şeker miktarı sebebi ile sağlıksız ürünlerin arasında yer alıyor.

Aromalı yoğurtlar

Diyet sürecinde ara öğünlerimizi tamamlarken en çok meyveli yoğurtlardan faydalanırız. Besleyiciliği yüksek ve doğal ürünler gibi görünen aromalı yoğurtların şeker oranlı bir hayli yüksek. Bu tür gıdaları eğer kullanıyorsanız tercihlerinizi şeker oranlarını karşılaştırarak yapabilirsiniz.

‘Sağlıklı’ konserveler

Ara öğünlerimizde kullandığımız bir diğer ürün ise konserveler. Genellikle dondurulmuş veya kolay hazırlanabilecek besinlerden oluşan konservelerde şeker oranı bazen yüksek olabiliyor. Bu gıdaları tüketmek yerine kendi hazırladığınız yiyecekleri tüketerek hem işlenmiş gıdanın vereceği zararlardan hemde besinlere eklenmiş şeker oranlarından kurtulabilirsiniz.

Sadece diyet yaparken değil diğer zamanlarda da şeker oranı yüksek olan gıdalardan uzak durarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz