Dördüncü Sanayi Devrimi evlerde yaşanacak!

0
111 Okunma

Dördüncü Sanayi Devrimi … Evet! yapay zeka, robotlar ve big data’nın tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik etkilerine bu isim veriliyor. Teknolojik şirketler milyarlarca insanı dijital ağlara bağlayabilmek için son hızla çalışıyor. Nesnelerin İnterneti de bu devrimin önemli bir parçası.

Akıllı ev aletlerinden akıllı televizyonlara hatta termostatlara kadar evlerin hemen her köşesini Nesnelerin İnterneti teknolojisi sarmaya başlıyor. Bu akıllı cihazlar bulutla, akıllı telefonlarla ve diğer cihazlarla bilgi akışı sağlayarak günlük yaşamda hayat kolaylaştırmayı hedefliyor. İşte bu yüzden, herkes Dördüncü Sanayi Devrimi evlerde evlerde yaşanacak diyor. Çünkü artık ses kontrolü ile evlerdeki cihazlara komut vermek mümkün. Akıllı telefon ile çamaşır makinasını kontrol etmek ya da eve gelmeden önce kombiyi açıp evi ısıtmak çok kolay.

Dünya Ekonomik Forumu’nda sunulan verilere göre bu cihazların 2028 yılına kadar 3.7 trilyon dolar gelir sağlaması bekleniyor. Akıllı ev gelirinin 2019 yılında 27 milyar doların üzerinde olması, Amazon ve Google gibi devlerin bu pazar daha fazla etki alanı yaratmak için aktif rol oynayacaklarına işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz