Evde ekmek yaparken nelere dikkat etmeli?

0
134 Okunma

Günümüz modalarından biri de evde ekmek yapmak. Artık daha sağlıklı olduğu düşünülen bu eyleme tüketicilerin çok fazla ilgi göstermeye başladı. Fakat evde ekmek yapma işine girecekseniz başarılı olabilmek için bazı detaylara dikkat etmeniz gerek.

Örneğin; un. Ekmek yapmak için sert ekmek unu kullanmakta fayda var. Çünkü bu unun içindeki glüten ekmeğinizin kabarmasını sağlar. Bir diğer önemli konu maya. Çünkü maya fermantasyon ile ekmeğin kabarması için gerekli olan karbondioksiti üretir. Ön fermantasyon gerektirmeyen kurutulmuş maya ekmek yapmak için idealdir. Maya alırken üzerinde ekmek için uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. Bazı makinalar mayayı otomatik olarak dağıtır fakat sizinki manuelse mayayı başta ve sonda eklemeye dikkat edin. 

Ekmek yaparken malzemeleri dengeli bir şekilde koymak da çok önemli. Tariflerdeki oranların üzerine çıkmayın. Bulduğunuz tarifte aksi belirtilmiyorsa tüm malzemeleri oda sıcaklığında tutmalısınız. Ayrıca nemli ortamlardan da uzak tutmalısınız. 

Ekmek yapma aşamasında bu detaylar kadar kullandığınız makina da önemli. Sökülebilir bıçakları ve pişirme kabı olan makina işinizi kolaylaştırır. Ayrıca eğer makinanızın belirli modlar dışında özelleştirilebilir işlevleri varsa bunlara bir göz atın. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz