DreamLab, kanser önleyici gıdalar tespit etti

0
177 Okunma

Kullanılmayan cep telefonlarının işlem gücü, farklı gıdalardaki kanser önleyici molekülleri tespit etti. DreamLab mobil uygulaması günlük olarak 8.000’den fazla yiyeceğin özelliklerini ölçüyor. Çeşitli gıdalardaki kanser önleyici molekülleri bulmak için kullanılan  DreamLab mobil uygulaması şimdiden 83.000 defa indirildi, 10 milyondan fazla da hesaplama yaptı.

Kullanıcılar uyurken çalışan DreamLab uygulaması havuç, kereviz, portakal, üzüm, dereotu ve lahanayı kanserle mücadele molekülüne sahip olarak tanımladı.

Apple AR akıllı gözlük Patenti aldı

 

DreamLab sonrası hedef: Yapay zeka

DreamLab mobil uygulamasından sonra ikinci adım yapay zeka teknolojileri. Araştırmacı Dr Kirill Veselkov; “Bir sonraki adım, farklı ilaç ve gıda bazlı molekül kombinasyonlarının bireyler üzerindeki etkisini keşfetmek için yapay zeka teknolojileri kullanmak olacak” dedi. Çalışmalarını genişletmeye ve teknolojiden faydalanmaya çalışan araştırmacılar, genel diyetin kanser riskini azaltmak için çok önemli olduğunu, lif bakımından yüksek meyve sebzeleri tüketmenin bunun yanında işlenmiş kırmızı et ve yüksek kalorili yiyecek ve içecekleri azaltmanın kanser riskini düşürdüğünü beslenmede bunlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz