Hundai’nin ilk elektrikli aracı Kona

0
709 Okunma

Hyundai Hindistan, bugün ilk elektrikli araçları olan Kona’yı piyasaya sürecek . Önemli olan, ülkenin tamamen elektrikli bir araç ile sunulan ilk geçit töreni olacak. Hyundai Kona elektrikli araç zaten uluslararası pazarlarda satışta.

hyundai kona ile ilgili görsel sonucu

Şirket, Kona’yı Hindistan’a, kitlerin Chennai’deki fabrikasında monte edileceği CKD yolu ile getiriyor. Hindistan’da Hyundai Kona Electric’in fiyatını öğrenmeden önce biraz zaman olsa da, bunun belli bir rakamdan başlayabileceğine inanıyoruz.

Güneş enerjisiyle 725 km yol

Son zamanlarda, 2019 Birliği Bütçesinde Hindistan’da EV alımları için duyurulan faydaların, crossover tipi araçlarınada satışlar açısından iyi bir destek vermesi gerekiyor. Halen, Hyundai Kona Electric’in eşit bir rakibi yok, ancak Aralık 2019’da Hindistan’a gelen MG eZS elektrikli SUV ile boynuzları denk gelebilir.

Hyundai Kona, Hindistan’da metro şehirlerinde bulunanlar olabileceğine inandığımız seçkin bayiler aracılığıyla satılacak. Hyundai Hindistan, etkinlikte ülkedeki şarj istasyonlarının kurulmasıyla ilgili planlarını açıklayacak.

hyundai kona ile ilgili görsel sonucu

Şarj ünitesi ne kadar sürede doluyor?

Şirket, Kona elektrik şebekesini şarj etmenin, bir akıllı telefonu şarj etmenin genellikle gerekli olduğu kadar zaman alacağını iddia ediyor. Bu, park yerlerinden herhangi birine kurulabilen DC hızlı şarj ayarları olabilir. Hyundai Kona elektriğinin rekabetçi bir şekilde fiyatlandırıldığından emin olmak için, ülkeye CKD yolu ile getirilecektir, ikincisi daha pahalı hale getireceğinden CBU yolu ile değil.

Uluslararası olmasına rağmen, Hyundai Kona elektrik 39.2kWh ve 64kWh pil paketleri arasında bir seçenek ile kullanılabilir. Daha küçük pil takımı altı saatte tamamen şarj olurken, daha büyük pil takımı dokuz saat içinde tamamen şarj oluyor. Hyundai, Hindistan’da piyasaya sürülecek olan 39.2kWh pilli model olduğunu onayladı.

Ä°lgili resim

Bu ünite 134PS ve 395Nm elektrik motoruna güç sağlar. Şirket, ARAI onaylı 452km sürüş mesafesini kullandığını belirtti. Uygun bir bakış açısı vermek gerekirse, Delhi’deki Rohini’den Amritsar’a tek bir şarjla gidebilirsiniz. Burada, Hyundai Kona elektrik sisteminin gerçek dünya koşullarında nasıl sürdürüleceğini düşündürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz