Dua Lipa kadın hakları konusunda sosyal medyayı eleştirdi!

0
354 Okunma

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü geldi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu güne özel reklam filmleri yayınlanıyor. Ancak kabul etmeliyizki ne olursa olsun eksik bir şeyler var. Bunu farkında olan bir kişi de ünlü şarkıcı Dua Lipa.

Dua Lipa, kadın haklarını savunuyormuş gibi görünen ama aslında çok farklı davranışlarda bulunan sosyal medya insanlarını ikiyüzlülükle suçladı. 23 yaşındaki şarkıcı ITV News’e verdiği röportajda, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklediğini iddia eden birçok insanın sosyal medyada bunun tam tersi şekilde davrandığını söyledi. Lipa, “Toplum içinde birbirimizi destekliyoruz. Kardeşlikten bahsediyoruz. Ancak sosyal medyada hızla karanlık tarafa geçiyoruz” dedi.

Ünlü şarkıcı eşitlikle ilgili vaaz veren insanların aslında tam ters için çalıştıklarını hatırlattı. Lipa, “Her zaman olduğu gibi insanlar dijital ekranın arkasına geçince istediklerini söyleyebileceklerini düşünüyor. Böyle zamanlarda inandıkları şeylerin hiçbir önemi kalmıyor” dedi.

Lipa sözlerine şu şekilde devam etti; “Erkekler bir sektörde yaşlandıklarında bunu kutlarken, biz kadınlar yaşlandığımız için bıraktığımız zaman bunu kutluyoruz. Kadın sanatçılar olarak kariyerimizin uzun ömürlü olmasını istiyoruz. İnsanların bizimle ilgilenmeyi bırakmasını istemiyoruz. Hala söyleyecek çok şeyimiz var. Sosyal medya ile ilgili yapılacak çok şey var. Doğru olanı yapabilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Ancak mükemmel olmadığımı da kabul ediyorum. Hata yapmak her zaman için mümkün”

Dua Lipa’nın ailesi 1992 yılında Kosova’daki şiddetli çatışmalardan kaçmak için İngiltere’ye geldi. Bu yüzden genç şarkıcının mültecilerle ilgili de söyleyecek bir şeyleri var. Brexit hakkındaki endişelerini paylaşan Lipa, mültecilerin durumunun onu çok üzdüğünü söyledi. Lipa sözlerini, “Biz onları anlamak ve kabul etmek zorundayız” diyerek tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz