Evde peynir yapma makinesi Fromaggio

0
1.430 Okunma

Akıllı ev aletleri mutfaklara girmeye başladığından beri uzun bir yol katedildi. Elektrikli düdüklü tencereler, yiyecekleri tanıyan fırınlar, ekmek yapma makineleri hayatımıza hızla giriş yaptı. Bu aletlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Şimdi Fromaggio isimli bir şirket, evde peynir yapma makinesi geliştirdi. Kickstarter projesi olan makine ilk kez CES 2019’de görücüye çıkmıştı. 

Fromaggio ekibi evde peynir yapma makinesinin bir mağazadan satın alınan peynirden çok daha sağlıklı ve doğal olduğunu söylüyor. Şirketin ismiyle aynı adı taşıyan makine herkesin evde kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Bir peynir yapmak için süt, kültür ve peynir mayası kullanmak yeterli. Daha sonrasında varsayılan ayarlardan birini seçip, hangi peyniri yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Ayrıca kendiniz için özel ayarlar da oluşturabilirsiniz. Bu ayarları yapabilmek için Fromaggio’nun bir mobil uygulaması bulunuyor. Bluetooth üzerinden telefona bağlanan makine buradan tarif paylaşımında da bulunuyor. 

Tüm ayarları yapılan Fromaggio; sütü ısıtır, karıştırır, loru keser, peynir altı suyunu süzer ve peyniri presler. Bu yöntemle kaşar peyniri, parmesan ya da mozarella peyniri yapmak oldukça kolay. Ayrıca makine ile yoğurt yapmak da mümkün.

Fromaggio ile peynir yapmak 30 dakika sürüyor. Ancak sert peynirler için bu süre 48 saate kadar uzanıyor. 

250 dolarlık fiyatı bulunan evde peynir yapma makinesi önümüzdeki yıl sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz