LG ev aletleri ses tanıma özelliği ile evlere girecek!

0
157 Okunma

LG Electronics yeni stratejisi kapsamında ses kontrolü yeteneğine sahip cihazlara odaklanmaya başlıyor. Şirket bu yıl ses tanıma özellikli akıllı ev aletlerini piyasaya sürerek ürün gamını genişleteceğini açıkladı. LG ev aletleri yakın zamanda sahibini sesinden tanıyacak.

Google ve Amazon’un küresel pazarlarda akıllı hoparlörlerine olan ilgi LG’nin bu kararı almasında etkili oldu. Ses tanıma özellikli cihazlara olan talebin yakın zamanda çok daha artacağını öngören LG, yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan şirketlerle ortaklığını geliştirme kararı aldı. 

LG, Google Home ve Amazon Alexa destekleyen ses tanıma özellikli ev aletlerini nisan ayına kadar 21 ülkede genişletecek. Şirket bu özelliği ilk aşamada çamaşır makinelerine, kurutma makinelerine, fırınlarına, bulaşık makinelerine, elektrikli süpürgelerine ve klimalarına entegre edecek. 

Konu ile ilgili açıklama yapan LG Electronics yöneticilerinden Song Dae-hyun “Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize, LG cihazlarını kullanırken kolaylığı ve rahatlığı sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Dae-hyun sözlerine “Agresif stratejimizi ve mükemmellik arayışımızı sürdüreceğiz. Yapay zekalı ürünleri, diğer üreticilere göre daha fazla eve sokacağımız için son derece gururluyuz”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz