Dünden bugüne Pembe Teknoloji! Telefon hediyeli

0
190 Okunma

Her yıl 8 Mart, tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Kadın haklarına dikkat çekerek farkındalık yaratmak isteyen gün birçok ülkede resmi olarak kutlanıyor. Biz de bu güne özel sizlerle birlikte Pembe Teknoloji’nin 3 yıllık geçmişine dair bir yolculuğa çıkıyoruz. Pembe Teknoloji buralara nasıl geldi?

Pembe Teknoloji yolculuğu

Pembe Teknoloji’nin kuruluşundan bu yana tam 3 yıl geçti. 3 yıl önce başlayan bu macerada neler yaşandı?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu keyifli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

https://www.instagram.com/p/B9eCF97h4jx/?igshid=t1j2eulktgsj

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedir?

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan ve uluslarası geçerliliğe sahip Dünya Kadınlar Günü, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine odaklanıyor. Ayrıca kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının da kutlanması için de ilan edilmiş bu gün de kadın haklarına, kadınlara sunulan fırsat eşitliğine ve eşit koşullara dikkat çekiliyor.

Bu anlamlı günün tarihi 28 Şubat 1909 yılına dayanıyor. Bu tarihte New York‘ta bir “Kadınlar Günü” düzenledikten sonra, 1910 Uluslararası Sosyalist Kadın Konferansının da her yıl bir “Kadınlar Günü” düzenlenmesini önermesiyle ortaya çıkan gün, 1917 yılında Sovyet Rusya’da kadınların oy hakkı kazanmasının ardından 8 Mart’ta ilk kez Rusya’da ulusal bayram olarak kabul ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz