Spotify’da en çok dinlenen kadın sanatçılar listelendi

0
254 Okunma
Spotify en çok dinlenen kadın sanatçılar

Dünyanın en popüler müzik dinleme uygulamalarından birisi olan Spotify, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için en çok dinlenen kadın sanatçıları yayımladı. Spotify en çok dinlenen kadın sanatçılar listesi ise oldukça renkli.

Spotify gururlu: Podcast dinleme yüzde 200 arttı!

Spotify en çok dinlenen kadın sanatçılar

Listenin başında bu yıl ödüllere doymayan Billie Eilish bulunuyor. Yalnızca en çok dinlenen kadınlar arasında değil, bütün zamanların en çok dinlenen sanatçısı ünvanını da taşıyor.

Oldukça büyük bir başarı yakalayan ”bad guy” parçası ise hem ödüllere doymadı hem de kullanıcılar dinlemeye doyamadı. Bad guy adlı şarkı ise 1,2 milyarlık dinlenme rakamlarına ulaştı. Eilish, şu anda toplamda 10, 3 milyar dinlenmeye ulaşmışken 60 milyon da abonesi bulunuyor.

Genç sanatçıyı geçen yılların lideri Taylor Swift ikinci sırada takip ediyor. Dünya çapında en çok dinlenen diğer kadın sanatçıların listesi sırayla şu şekilde; Ariana Grande, Halsey ve Camila Cabello olduğu görülüyor.

Bu liste dünya çapında en çok dinlenen kadın sanatçıları gösteriyor peki Türkiye’de en çok hangi kadın sanatçılar dinleniyor? Bu listede ise karşımıza ilk olarak şarkı sözleriyle dikkat çeken minik serçe Sezen Aksu çıkıyor. İkinci sırada ise genç yetenekler arasında yer alan Zeynep Bastık ve onu sırasıyla Billie Eilish, Sertab Erener, Selena Gomez, Camila Cabello, Göksel, ve Sıla takip ediyor.

Spotify üzerinden hazırlanmış bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü listesiyle sizi baş başa bırakıyoruz. Keyifli dinlemeler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz