Dünya Sağlık Örgütü uyardı; “Aşı olanlar bile dikkatli olmalı”

0
326 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantının dünyada baskın hale geldiğini duyurdu. Tüm dünyada aşılamaya hız verilmesinin maskeleri ortadan kaldıracağı düşünülürken DSÖ, açık alanda maske takmaya devam etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

“Aşı olanlar maskelerini takmaya devam etmeli”

DSÖ Sağlık Ürünlerine Erişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mariangela Simao, iki doz aşı vurulanların maske takmaya devam etmeleri gerektiğini açıkladı. Dr. Simao,

“İnsanlar iki doz aşı oldukları için kendilerini güvende hissetmemeliler. İki doz aşı olsalar da insanlar kamuya açık alanda maske takmaya devam etmeliler” dedi.

dunya-saglik-orgutu-uyardi-asi-olanlar-bile-dikkatli-olmali-1

Covid-19’dan daha hızlı yayıldığı söylenen Delta varyantından korunmak için, kalabalık alanlardan uzak durulması gerektiğini belirten Dr. Mariangela Simao şöyle konuştu:

“Aşı tek başına koruma sağlamıyor. İnsanların sürekli maske takması ve havalandırılmış ortamlarda bulunması gerekiyor. El temizliğine önem verilmeye ve sosyal mesafeye devam edilmeli. Kalabalıklardan uzak durulmalı çünkü iki doz aşı olsalar da insanlar hastalığı bulaştırabilir”

Delta varyantı belirtileri nelerdir?

İlk kez Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı mide, baş ve boğaz ağrısı, bulantı, ishal, kusma, yüksek ateş, burun akıntısı ile kendini göstermektedir. Küçük yaşlarda ise ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz