Dünyada ilk! Çekirdeksiz kahve yaptılar!

0
180 Okunma

Dünyada milyonlarca insanın içmeden uyanamadığı kahve tehlike altında. Tüm dünyadaki iklim şartlarının son yıllarda değişmesi kahve çekirdekleri için de önemli bir sorun. İklim değişikliklerine bir de ormanların yokolması sorunu eklenince kahve çekirdeği yetiştiriciliğinin geleceği çok da parlak görünmüyor. Ancak bir şirket bu tehlikeleri öngörerek yeni bir gelişmeye imza attı. Evet! Atomo isimli şirket kahve çekirdeklerine ters mühendislik uygulayarak, çekirdeksiz kahve üretmeyi başardı. 

Hem normal kahveden daha lezzetli olduğu söylenen hem de doğaya zarar vermeden üretilen çekirdeksiz kahve için uzun süre araştırma yapan mühendisler kahve çekirdeğinin içindeki bileşenleri incelemiş ve binden fazla bileşen olduğunu tespit etmiş. Bu bileşenlerden hangilerinin aromaya ve tada etki ettiğini saptayan şirket ardından doğal kaynaklardan bu bileşenleri elde etmiş.

Söylenene göre Atomo normal kahvedeki acı tada da sahip değil. Hatta bu yüzden normal kahveye atılan şeker, süt ya da kremaya Atomo’da ihtiyaç yok. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz