Dünyanın en değerli teknoloji şirketleri açıklandı!

0
615 Okunma
dunyanin-en-degerli-teknoloji-sirketleri-aciklandi-6

Markets Insider sitesinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en değerli beş şirketi belirlendi.
Açıklanan listeyi incelediğimizde ilk beşte ABD’li teknoloji şirketleri bulunuyor. Piyasa değerleri beş trilyon doları aşan şirketler sıralamasına hep birlikte göz atalım…

1- Apple: (1,38 trilyon dolar)

dunyanin-en-degerli-teknoloji-sirketleri-aciklandi-1

Ocak 2020 Markets Insider bazlı veriler sonucunda zirveyi ABD’li teknoloji şirketleri denince akla ilk gelen isim; Apple kapmış durumda. Dünyanın en popüler teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın birinciliği kapacağı herkes tarafından tahmin edilebilir bir gerçek. 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulan şirketin piyasa değeri 1,38 trilyon dolar. Apple mac, iPad, iPhone, watch, TV, müzik, airPods, iPod touch ve aksesuarlarıyla kullanıcılar tarafından vazgeçilmez olmayı başaran teknoloji firması popülerliğini korumakta kararlı.

2- Microsoft: (1,27 trilyon dolar)

dunyanin-en-degerli-teknoloji-sirketleri-aciklandi-2

ABD merkezli ve bir çok uluslu olan teknoloji şirketi Microsoft, bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. 4 Nisan 1975’te Paul Allen ile Bill Gates tarafından kurulan şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows işletim sistemi ailesi, Microsoft Office paketi, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları ve Microsoft Surface tablet serisi olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft 1,27 trilyon dolarlık piyasa değeriyle listenin ikinci sırasında yer alarak zirveyi zorluyor.

Snapchat’in CEO’su TikTok hayranı çıktı!

3- Alphabet: (1 trilyon dolar)

dunyanin-en-degerli-teknoloji-sirketleri-aciklandi-3

Alphabet, Google ve Google’a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında kurulan çok uluslu bir şirket. Google arama motoru hizmetinin yanında YouTube, Android işletim sistemi, Gmail, Google Takvim, Google Harita, Google Drive ve Google Pixel akıllı telefonu gibi bir sürü hizmeti bünyesinde barındıran şirket bir trilyon dolarlık piyasa değeriyle listenin üçüncü sırasında.

4- Amazon: (931 milyar dolar)

dunyanin-en-degerli-teknoloji-sirketleri-aciklandi-4

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir e-ticaret ve bulut bilişim şirketi. Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle şehrinde kurulmuştur. Gerek toplam satış hacmi, gerekse piyasa değeri açısından dünyanın en büyük alışveriş sitesi. E-ticaret dışında şirketin, dijital video izleme platformu Amazon Prime Video, Amazon Music, bulut bilişim hizmeti sağlayan Amazon Web Services, e-kitap okuyucu Kindle ve sesli ev asistanı Amazon Alexa gibi hizmetleri de bulunuyor. 931 milyar dolar piyasa değeri ile listenin 4. sırasında.

5- Facebook: (632 milyar dolar)

 

Sosyal medya devi Facebook ise 632 milyar dolar piyasa değeri ile 5. sırada. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Şirket, 2012 yılında 1 milyar dolara Instagram’ı 2014 yılında da 19 milyar dolara WhatsApp’ı satın alarak, Facebook uygulaması ve Facebook Messenger uygulaması ile birlikte popülerliğine popülerlik kattı. Son verilere göre Facebook aylık aktif 2,45 milyar kullanıcıya sahip durumda.

Teknoloji alanında on başarılı kadından liderlik tavsiyeleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz