Dünyanın en zengin kadını: Mackenzie Scott oldu!

0
960 Okunma
dünyanın en zengin kadını Mackenzie Scott

Dünyanın en zengini olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘a liderlikte eşlik eden tanıdık bir sima var: Eski eşi. Bezos’un eski eşi Mackenzie Scott dünyanın en zengin kadını oldu. Dünyanın en zengin insanları arasındaysa 12. sırada yer alıyor.

Dünyanın en zengin kadını Mackenzie Scott

Bildiğiniz üzere çift geçen yıl boşanmıştı ve Mackenzie Scott’un boşanma anlaşması gereği aldığı Amazon’dan 38 milyar dolarlık hisse çok konuşulmuştu. Bu meblağ sayesinde dünyanın en zengin kadınına dönüşen Scott’ın net serveti 68 milyar dolara yaklaştı. Bloomberg Milyarderler Endeksi‘ne göre Scott, şu an itibarıyla dünyanın en zengin kadını statüsünde yer alıyor.

Scott dünyanın en zengin kadını olmasının yanında bir de geçen yıl ırkçılık, toplum sağlığı, küresel ısınma ve çevre ve benzeri pek çok konuya 1,7 milyar dolarlık harcama yapmış bulunuyor. Scott, attığı adımlar ile aslında oldukça dikkat çekiyor zira 2019 yılında başlatılan ve hâlâ aktif bir şekilde devam eden ‘’Giving Pledge” adı verilen projede dünyanın en zengin insanlarının hayır kurumlarına yüksek oranlarda bağış yapılması destekleniyor.

Mackenzie Scott kimdir napıyor?

dünyanın en zengin kadını Mackenzie Scott

Mackanzie Scott  50 yaşında Amerikalı bir romancı, milyarder, girişimci ve hayırsever olarak biliniyor. 2014 yılından beri kurduğu zorbalık karşıtı organizasyon olan Bystander Revolution’da yönetici direktör olarak görev yapan Scott aynı zamanda belli başka kuruluş ve derneklere de yardım yapıyor.

Google kadınlara yönelik dijital şiddet için hamle yapıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz