Efsane dizi “Squid Game” hakkında bilinmeyenler

0
146 Okunma

Pandemi döneminin en çok izlenen yapımlarından biri de Netflix’te yayınlanan Squid Game dizisi olmuştu. Dizide, para sıkıntısı çeken kişilerin yarışma teklifini kabul etmeleri ile yaşadıkları konu alınmıştı. Yarışmacılar her bir turda çocuk oyunları oynamışlardı. Kaybedenleri ise oyunun sonunda büyük bir sürpriz bekliyordu. Biz de bugün sizlere Squid Game hakkında bilinmeyen detayları hazırladık.

Squid Game hakkında bilinmeyen gerçekler

Netflix’te yayınlanan Güney Kore yapımı dizi “Squid Game” adından sıkça söz ettirmişti. Dizinin konusu ve bilinmeyen gerçekleri de merak konusu olmuştu. Biz de Squid Game hakkında bilinmeyen gerçekleri derledik.

1- Senaryosu 2008 yılında yazılmış

squid game

Dünya çapında izlenme rekoru kıran dizi Squid Game’in senaryosu 2008 yılında yazılmaya başlanmış ve 2009 yılında da tamamlanmıştır. Ancak proje 2019 yılında hayata geçirilmiş.

2- Kartta gösterilen numara gerçek 

squid game hakkında bilinmeyenler

Dizide oyuna davet için oyunculara dağıtılan kartın üzerindeki numara gerçek çıktı. Numaranın sahibi, numarayı satın almak isteyenler para teklif etse de kabul etmedi.

3- 456 yarışmacının tamamı gerçekti 

squid game yarışmacılar

Dizinin ilk başında gösterilen 456 oyuncunun tamamı gerçekti. Yönetmen, çekim sırasında herşeyin gerçekçi olmasını istemişti.

4- Yapım aslında film olarak düşüldü. Ancak sonrasında diziye çevrildi 

Dünyaca meşhur yapımın senaryosu ilk olarak film şeklinde yazıldı. Ancak tüm sahneleri iki saate sıkıştırmak imkansız olacağından dizi olmasına karar verildi.

5- Oyunların sıralaması duvarlarda çiziliydi 

squid game duvardaki çizimler

Birçok izleyicinin dikkatinden kaçan diğer bir detay ise oyun sıralamasıydı. Dizide yarışmacıların kaldığı büyük odanın duvarlarında oyunlar çiziliydi.

6- Dizide kullanılan bebek ödünç alındı

squid game bebek

İlk oyun “Kırmızı Işık, Yeşil Işık” oyununda kullanılan büyük bebek aslında bir müzeden ödünç alındı. Bebek, dizi için tasarlanmadı.

7- Dizideki merdivenler M. C. Escher’in görecelik eserine dayanıyor 

Dizide görülen merdivenler, M. C. Escher’in görecelik eserinden ilham alınarak tasarlandı.

 

Peki siz Squid Game dizisini izlediniz mi? Diziyi izlerken bu detayları fark etmiş miydiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz