Elektronik cihazları kolay temizlemenizin 8 yolu!

2
234 Okunma

Her birimiz kullandığımız elektronik cihazların temizliğine zamanı geldiğince dikkat ediyoruz. Kaldı ki dikkat etmediğimiz zamanlarda onlarla vedalaşmak durumunda kalabiliyoruz.

Sizler için derlediğimiz 8 kolay yolla temizlik artık daha mantıklı olacak ve cihazlarınıza erkenden veda etmeyeceksiniz.

 

  1. O çok sevdiğiniz hoparlörlerinizin tozunu neyle alabilirsiniz?
    Cevap: Kedi ve köpekleriniz için seve seve kullandığınız toz toplayıcı tam da bu işe hizmet ediyor.

  2. Zamanla kullanıma bağlı olarak kulak içi kulaklıklarınızın hoparlör kısmında oluşan kirleri ise basit bir yardımcı yani diş fırçası kullanarak hoparlörünüze zarar vermeden temizleyebilirsiniz. Daha öncesinde iğne ucu veya kürdan gibi araçlarla temizliyorsanız hoparlörünüzün ses kalitesini yoğun oranda düşürüyorsunuz bildirmekte fayda var.

 

3. Kabloların üzerinde biriken siyah toz ve yapışkanımsı lekeleri bilirsiniz bazen bunu ıslak mendil yardımıyla temizleyebileceğimizi düşünüyoruz ama aslında yanlış bir hareket yapıyoruz. Islak mendil yerine bir silgi yardımıyla kablo üzerinde ki lekeleri almak oldukça kolay.

 

4. Kulaklık girişlerinde ki toz birikintileri içinde iğne uçlu ince diş fırçaları tam olarak kulaklık girişine benzediği için içini temizlemekte oldukça etkili. Hatırlatmakta fayda var uygun boyutlu olmayan diş fırçaları kulaklık girişinize zarar verebilir lütfen dikkatli olun!

5. Hepimiz klavyelerin arasına dolan tozlardan dert yanmışızdır bunun da en basit yolu ince kenarlı bir bant ile tuş aralarına girerek orada ki tüm tozu ve kiri yapıştırarak çekmek olacaktır.

6. Ekranlarınızı silmek için asla kağıt veya ıslak havlu kullanmayınız. mikrofiber bezler zarar vermeden çizmeden temizlemeyi sağlar.

7. Ekran ve monitörleriniz için kahve filtresi bezlerini kullanabilirsiniz.

8. Usb girişlerinizi temizlemek için ise bir yöntem:
sert plastik parçası,

iyi bir yapıştırıcı

cırt cırt bant ayakkabılar için olan

bu malzemeleri kullanarak usb girişinden daha dar bir giriş yaparak yumuşak cırt cırt bantını sert malzemeye yapıştırın ardından kurumasını bekleyin usb girişine kuruduktan sonra gönül rahatlığı ile temizlik yapabilirsiniz.

Umarız ki bu güzel tüyolar sayesinde cihazınızın kullanım ömrünü uzatırsınız aynı zamanda da gönül rahatlığı ile kullanırsınız.

Sizce bu yöntemler nasıl hiç deneyimlediniz mi? Sizinde bildiğin güzel tüyolar varsa yorum olarak yazın okuyalım.

2 YORUMLAR

  1. Bayanlar, bildiğiniz gibi klavye, cep telefonları ve kumandalar hijyenik değil. İnsanlar hijyeni nasıl sağlayacaklar? Örneğin strelizasyon sıvısı nasıl hazırlanır ve nasıl uygulanır? Bu konuda da bir yazı hazırlayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz