Elon Musk Starship aracının 4 yıl içinde Mars’a uçacağını iddia etti

0
542 Okunma
elon musk starship

Birçok farklı olayla sürekli gündemde olan kızıl gezegen Mars, bu sefer de SpaceX Starship’in uçuşu ile gündemde. Öncü uzay teknolojileri şirketi Spacex’in CEO’su Elon Musk, Mars konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Elon Musk, Starship fırlatma aracının 2024 gibi erken bir tarihte Mars’a ilk yolculuğuna hazır olabileceğini iddia etti.

Elon Musk Starship aracının 2024’te Mars’a uçabileceğini düşünüyor

Elon Musk, SpaceX’in devrim niteliğindeki bir görevde insansız Starship’i 2024’te Mars’a fırlatmaya hazır olduğunu Uluslararası Mars Topluluğu Konvansiyonu‘na açıkladı. Mars Society kurucusu Robert Zubrin ile konuşan Musk, “Sanırım o ikinci Mars transfer penceresini yapma şansımız var.” dedi.

elon musk starship, starship, spacex,

Starship, SpaceX tarafından şu anda Boca Chica South Texas tesisinde yapım aşamasında olan yeniden kullanılabilir bir fırlatma aracı. Yeni roket prototipi şimdiye kadar en az iki başarılı 492ft (150m) test sürecini tamamladı. Starship bu hedefine ulaşırsa, bu görev bir SpaceX Starship fırlatma aracıyla Mars’a yapılan tarihi bir fırlatma olacak.

Bunun yanında SpaceX CEO’su, roketin ilerleyişi için bu zaman çizelgesinin sadece tahminlerden ibaret olduğunu ve zamanla değişebileceğini de belirtti. SpaceX ayrıca 2022’de gezegende noktadan noktaya gezilere ek olarak Starship’i ay görevleri için kullanmayı da planlıyor.

Huawei Mate 40 Pro sızdırıldı! İşte özellikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz