Elon Musk’a dava şoku! Haksız kazanç mı var?

0
148 Okunma
Elon Musk'a dava şoku! Haksız kazanç mı var?

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı yatırım ile Twitter’ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk’ın sevinci kısa sürdü. Hissedarlar haksız kazanç gerekçesi ile Elon Musk’ı dava etti. İşte detaylar.

Twitter geri adım attı! Silinen tweetler gizlenmeyecek!

Elon Musk hisseleri alırken haksızlık mı yaptı?

Yaptığı yatırımlar ile dikkatleri üzerine çeken Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda tercihini popüler olduğu Twitter üzerine kullandı. 81 milyonu aşkın takipçiye sahip Musk, Twitter’ın hissedarı olarak bu popülerliğini yineledi. Musk, Twitter’ın şimdiki en büyük hissedarı. Fakat bu sevinç kursağında kalabilir. Çünkü platformun diğer hissedarları Elon Musk’ı haksız kazanç gerekçesi ile dava etti.

Elon musk Twitter

İddia edilene göre Musk, hisseleri borsadan toplarken ABD SEC yani Serbest Piyasa Kurumu’na doğru zamanda bildirim yapmadı. Normalde Elon Musk’ın Hissesinin yüzde 5’i aşmasının ardından 24 Mart’tan 10 gün sonra SEC’e evrak göndermesi gerekiyordu. Fakat bunu 4 Nisan tarihine kadar yapmadı. Bunun sonucunda da yaklaşık 156 milyon dolar haksız kazanç sağladı. Bu ve diğer sebepler ile birlikte hissedarlar Elon Musk’ı karşılarında aldı ve dava açtı. Dava sonucunda maddi yaptırım bekleniyor.

Hisse payındaki büyüklük sebebi ile yönetim kuruluna dahil olan Musk şu sözleri aktarmıştı; “Önümüzdeki aylarda Twitter’da önemli iyileştirmeler yapmak için Parag & Twitter yönetim kurulu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum!” Twitter yönetim kuruluna dahil olan Musk hakkında CEO Agrawal ise açıklamada bulundu. Kurula değer katacağına emin olduğu fakat ayrıcalıklı bir durumunun olmayacağını ifade etti. Kısa ve öz ifade ile CEO Agrawal: “Elon bizim en büyük hissedarımız ve onun katkılarına da açık olacağız” şeklinde konuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz