Twitter geri adım attı! Silinen tweetler gizlenmeyecek!

0
440 Okunma
Twitter Mavi tik başvurularını durdurdu

Geçtiğimiz hafta Twitter’a çok beklenen bir özellik gelmişti. Kullanıcıları sevindiren tweet silme özelliği ile artık silinen tweetleri platformda göremiyordunuz. Bu hafta bu özellik geri çekildi. İşte sebebi.

Silinen tweetler görüntülenmeye devam edecek

twitter

Twitter’ın Ürün Müdürü Eleanor Harding kullanıcıların gizliliğini göz önünde bulundurarak yeni bir özellik duyurdu. Fakat özelliğin etkisi kısa sürdü. Kullanıcılar tarafından beğenilen tweet silme özelliği, bir kesimin tepkisini çekti. Çünkü atılan tweetlerin sosyal medya platformundan silindikten sonra tamamen görünmez olması kamuya açık bilgilerin tahrifine yol açtığı savunuldu. Sosyal medya uzmanları tarafından yapılan bu yorum Twitter yöneticilerin gözünden kaçmadı. Gelen tepkiler üzerine özellik geri çekildi.

Artık attığınız bir tweeti silseniz dahi platformda görüntülenmeye devam edecek. Konu ile ilgili Twitter sözcüsü şu ifadelere yer verdi;

“Aldığımız geri bildirimleri değerlendirdikten sonra, farklı seçenekleri araştırırken şimdilik bu değişikliği geri alıyoruz. Geri bildirimleriniz Twitter’ı daha iyi hale getirmemize yardımcı oluyor.”

Stranger Things 4. sezon 1. kısım resmi fragmanı yayınlandı

Kullanıcıların ve uzmanların görüşlerini değerlendiren platformda tweet silme işlemi artık yok gibi bir şey. Platform getirdiği yeni özelliklerin yanı sıra kullanıcıların yorumlarına göre bazı özellikleri de kaldırıyor. Yakın zamanda kaldırılan özelliklerden bir tanesi de kronolojik tweet listeleme özelliği olmuştu. Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadan kalkan özellik kısa sürede fark edildi ve tepki aldı. Tepkilere kulak veren Twitter, özelliği yeniden kullanıma sundu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz