Emily Ratajkowski kendi imajını ‘geri satın almak’ için NFT’sini satıyor

0
419 Okunma

Ünlü model ve oyuncu Emily Ratajkowski, başka bir sanatçının kendi projesinde kullandığı görüntülerini ‘geri almak’ için NFT satıyor. “Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım İçin Bir Model” başlıklı eser, 14 Mayıs’ta Christie’s’te açık artırmaya çıkarılacak.

“Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım İçin Bir Model”

Bilindiği üzere NFT benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebilen ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri adı verilen dijital defterdeki bir veri birimidir. Bu durumdan faydalanan bir sanatçı, ünlü modelin Instagram’da paylaştığı bir gönderiyi tuvale bastırıp telif hakkına sahip olmuştu. Durumu öğrenen Ratajkowski yayınladığı makalede, “Erkek arkadaşım bana seriye dahil olmaktan onur duymam gerekiyormuş gibi hissettirdi. Richard Prince önemli bir sanatçı ve görüntümü bir tabloya layık gördüğü için ona minnettar olmam gerektiği ima edildi. Ne kadar onaylayıcı” diye yazmıştı.

Dünyada bir ilk: NFT yüzüklerle evlendiler!

Ünlü model sözlerine şöyle devam etmişti:

“Ve bir yandan onur da duymuştum. UCLA’de sanat okudum ve Prince’in Instagram’a Warholcu yaklaşımını takdir edebilirim. Yine de, hayatımı fotoğraflar için poz vererek kazanıyorum ve benden çok daha fazla para eden, zirvedeki, gösterişli bir sanatçının Instagram gönderilerimden birini alıp kendisininmiş gibi satabilmesi garip geldi.”

Yaptığı açıklamaların ardından harekete geçen model eseri geri almak için 91.000 Dolar harcadı. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise:

“İmajımı geri kazanma ve kontrol etme çabalarıma doğru bir adım olarak, piyasaya çıkan ilk kavramsal sanat eserimi, Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım Modeli adlı bir NFT’yi duyurmaktan heyecan duyuyorum.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz