En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması açıklandı

0
736 Okunma
Mesajlaşma uygulaması

Akıllı telefonların hayatımızda yerini alması ile mesajlaşma uygulamalarının popülerliği başladı. Artık birine mesaj atmak istediğimizde telefonun mesajlar kısmından değil, bu platformlardan iletişim sağlıyoruz. Neredeyse her akıllı telefonda yerini alan WhatsApp uygulaması yayınladığı yeni gizlilik politikası sebebi ile diğer platformlara olan ilgiyi de arttırmıştı. Senor Tower 2021’in ilk çeyreğinde en çok indirilen mesajlaşma uygulaması için grafikleri paylaştı.

WhatsApp mesajlaşma uygulaması iderliği elden bırakmıyor

WhatsApp yeni gizlilik politikası nedeniyle kullanıcılardan büyük tepkiler topladı. Haberin yayılması ile birlikte neredeyse herkes alternatif bir mesajlaşma uygulaması arayışına girdi. Bu anlamda tüm dünya da en yoğun ilgiyi göre uygulamalar Signal ve Telegram oldu. Fakat görünün o ki tepkiler ne kadar büyük olsa da WhatsApp liderliği kimseye kaptırmadı. İşte 2021’in ilk çeyreği için WhatsApp, Signal ve Telegram uygulamalarının indirilme oranları.

Grafiklerde de anlaşıldığı gibi WhatsApp; iOS ve Android tarafında nisan ayı itibari ile 38 milyon seviyesine ulaştı. Platformun en yakın takipçileri ise Telegram ve Signal uygulamaları. Bu uygulamalar için ise nisan ayı indirme sayısı 29 milyon civarında. Bu tablo bize gösteriyor ki tüm tepkilere rağmen WhatsApp hale lider. Verilere genel anlamda baktığımızda ise şunları söyleyebiliriz; 2021’in ilk dört ayı için en yakın rakip Telegram 161 milyon kez indirildi. Aynı şekilde Signal uygulaması da bu dönemlerde 65 milyon indirmeye ulaştı. İki uygulamanın da patlama yaşadığı dönem; WhatsApp’ın yeni sözleşmeyi duyurduğu dönem. İki uygulamada kendi tarihleri içinde ulaşabilecekleri en üst düzeyleri görüldü. Fakat liderlik için bu atılımlar yeterli olmadı. Tüm sürece baktığımızda ise WhatsApp 172 milyon indirme sayısı ile liderliğini korumayı başardı.

WhatsApp’a alternatif diğer mesajlaşma uygulaması seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yarın yeni sözleşmenin kabulü için verilen sürenin sonuna geliyoruz. WhatsApp birkaç gün önce sözleşmeyi kabul etmeyenlerin başına gelebilecekleri paylaştı. Eğer sözleşmeyi kabul etmezseniz hesabınız silinmeyecek. Fakat hesabınızın devam ediyor olmasının da bir anlamı kalmayacak. Çünkü uygulama zamanla işlevselliğini yitirecek. Günler önce hesaplarınızı silmeyeceğiz şeklinde ılımlı bir yaklaşımda bulunan uygulama, kullanılmasına da izin vermeyerek kullanıcılar üzerinde baskı uyguluyor.

WhatsApp uygulamasını kullanmaya devam edecek misiniz? Eğer cevabınız hayırsa hangi mesajlaşma uygulaması tercihiniz olacak?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz