WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

1
587 Okunma

WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu yeni gizlilik sözleşmesinin ardından insanlar alternatif uygulamaları  araştırmaya başladı. Yayımlanan yeni gizlilik sözleşmesine göre WhatsApp, tüm verilerinizi Facebook ve şirketlerinde kullanacak. Peki hangi uygulamaları kullanabiliriz?

Telegram

Kullanıcı sayısı giderek artan uygulamalardan biri olan Telegram, WhatsApp alternatifi uygulamalardan bir tanesi. Uygulama sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunuyor ayrı zamanda web tarayıcısı üzerinden de masaüstü ve dizüstü bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. Telegram, MTProto protokolü kullandığından dolayı WhatsApp’tan daha güvenli olduğu öne sürülüyor.

Signal

Bu alternatiflerden bir diğeri ise Elon Musk’ın da önerdiği Signal. Signal, WhatsApp’ın sunduğu ve yoğun olarak kullandığımız tüm özellikleri ve fazlasını kullanıcılarına sunuyor. WhatsApp ile karşılaştırıldığında Signal, gizliliğe odaklandığını açık şekilde ortaya koyuyor. Protokolüne dayalı olarak mesajlaşma için uçtan uca şifreleme kullanıyor. Ayrıca mesajlar veya kullanıcılar hakkındaki meta verileri kaydedilmiyor.

BiP

BiP uygulaması da sunduğu özellikler bakımından WhatsApp’tan geri kalmıyor. iPhone veya Android cihaz üzerinden mesajlaşma deneyimi oldukça akıcı ve sorunsuz şekilde gerçekleştiriliyor. Grup kurma, grup üyeleriyle görüntülü veya sesli görüşme gerçekleştirme gibi imkanları da sunuyor. Üstelik WhatsApp’da bulunmayan, web tarayıcısı üzerinden görüntülü görüşme yapma özelliği BiP’te mevcut.

Viber

Viber da bir WhatsApp alternatif uygulama seçeneği olarak değerlendirilebilir; yazılı, sesli, grup mesajlaşma işlevlerini Viber ile de yerine getirebilirsiniz. Viber ile, aynı anda 250 kişiye kadar grup sohbeti yapabilirsiniz. Güvenlik bakımından ise uygulama; metin mesajlarını, video ve sesli aramaları, fotoğrafları, videoları ve grup sohbetlerini konuşma uygulamalarında aranan bir özellik olarak otomatik olarak şifreliyor.

Telegram nedir? WhatsApp ile farkı var mı?

1 Yorum

  1. Signal; mesajlaşma anlamında 10 numara,rakipsiz güvenlik var ancak durum yok çoklu video konferans yok veb tabanlı olmayan yedekleme ve gizli yazışma odası mevcut ???

    Telegram; mesajlaşma ve 1.5 gb veri transferi özelliği var efsane, çoklu video konferans yok gizli mesajlaşma var….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz