En çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu! Z kuşağı herkesi şaşırttı

0
85 Okunma

İnternet kuşağı olarak adlandırılan Z kuşağı için sosyal medyanın önemi oldukça fazla. Peki bu kuşak en çok hangi uygulamaları kullanıyor? Hangilerinin ise yüzüne bakmıyor? Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma bunu kanıtladı. İşte haberin tüm detayları…

Z kuşağı tarafından en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları!

Z kuşağı sosyal medya kullanımında oldukça aktif bir kuşak. Amerika Birleşik Devletleri de bu alanda bir çalışma yaptı. Çıkan sonuçlar ise oldukça ilgi çekici. Tahmin edilenin aksine TikTok birinci sırada değil. Uygulamayı geçen bir platform daha var.

z kuşağı

Yayınlanan listede toplam kullanım oranları yer almıyor. Günümüzde ABD’de yaklaşık 68 milyon Z kuşağı dediğimiz internet kuşağı yer alıyor. Böylelikle en çok sosyal medya kullanan kullanıcılar da bu kuşaktan çıkıyor.

Yayınlanan listede, ilk sırada Yüzde 51.1 ile Snapchat bulunuyor. Ardından TikTok yüzde 44.7, Instagram yüzde 33.7 ve X (Twitter)32.6ile onu takip ediyor.  Facebook ve Whatsapp ise listenin sonlarında yer alıyor.

Yayınlanan listedeki sıralamalarda ilgi çekici bir detay daha bulunuyor. O da kuşaklar arası sosyal medya tercihleri. X kuşağı olarak adlandırdığımız 1965-1980 yılları arasında doğanların tercihleri daha çok Facebook, Whatsapp X gibi platformlar. Ancak Y kuşağı dediğimiz kuşak Facebook, Instagram ve Whatsapp uygulamalarını kullanıyor. Baby Boomer isimli listedeki diğer kuşağın tercihleri ise Facebook ve YouTube’den yana.

Tabloyu analiz ettiğimizde gençler daha çok tercihlerini TikTok ve Snapchat’ten yana yapmışlar. Instagram ve X platformları hem genç hem de orta nesile hitap ediyor. YouTube ise hemen hemen her nesilin ortak noktası diyebiliriz.

WHATSAPP YENİ ÖZELLİĞİNİ KULLANICILARINA SUNDU!

Yapılan araştırmada platformların ne kadar kullanıldığı net bir sayı ile ifade edilmiyor. Peki sizin en çok kullandığınız platformlar neler? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz