Chrome beklenen özelliğini nihayet getiriyor!

0
82 Okunma

Google Chrome’un geliştirici merkezli sürümü olan aynı zamanda sürekli güncelleme alan bir kolu da Chrome Canary’dir. Chrome Canary herkes tarafından indirilebilen kullanımı kolay bir özellik. Bu özellik ile birlikte artık oynattığınız videolardan ekran alıntısı almak çok kolay. Çünkü herhangi bir eklentiye ya da ekstra uygulamaya ihtiyacınız yok. İşte detaylar…

Google Chrome’a videodan ekran görüntüsü alma özelliği geliyor!

Eskiden Chrome üzerinden bir video izlerken ekran görüntüsü almak istediğinizde başka eklentilere ya da farklı uygulamalara ihtiyaç vardı. Ancak gelen yeni özellik ile burum ortadan kalkacak. Canary sayesinde istediğiniz herhangi bir videodan yüksek çözünürlüklü alıntılar yapabilirsiniz. Daha önceki zamanlarda uyulamaya, zaten ekran kopyalama özelliği gelmişti. Ancak şu an bahsettiğimiz özellik bu değil. Gelen yeni özelliğin işlevi tam anlamıyla herhangi bir videodan ekran kaydı yapmaya yönelik.

Google Chrome

Özellik şu an için sadece Google Chrome Canary 116(122.0.6194.0) sürümünde devreye girmiş bulunuyor. Peki gelen bu yenilik nasıl kullanılır? Öncelikle istediğiniz herhangi bir videoyu açmalısınız. Daha sonra görüntüyü almak istediğiniz yerde videoyu durdurun. Aslında durdurmanıza bile gerek yok. Fakat görüntünün daha sağlıklı çıkması için ekran kaydı almak istediğiniz sahneyi durdurmanız daha iyi olacaktır.

Videoyu durdurduktan sonra ekrana sağ tık yaptığınızda karşınıza birtakım seçenekler çıkacak. O seçenekler arasından ” Video karesini farklı kaydet” butonuna basmalısınız. Şimdi ekran görüntüsü almış bulunmaktasınız. Artık bu özellik Canary, sizi farklı eklentiler kullanmak zorunda bırakmayacak. Kaydetmiş olduğunuz bu kare cihazınıza PNG formatında kaydediliyor.

 

Fotoğrafların bu format ile inmesi, yüksek çözünürlüklü fotoğrafları açıklıyor. Çünkü PNG JPEG formatına çok daha fazla veriyi içerisinde barındırıyor. Bu da daha az sıkıştırma özelliğinin bir parçası.

GOOGLE 2023’ÜN EN ÇOK ARANAN KELİMELERİNİ AÇIKLADI!

Özelliğin ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki “Yorumlar” kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz