En iyi fotoğraf kareleri elde etmenin ipuçları!

0
474 Okunma
En iyi fotoğraf kareleri elde etmenin ipuçları!

Fotoğraf çekmek ve çekilmek çoğumuzun hoşuna gider.Ancak kötü çıkan fotoğraflar, her zaman can sıkıcı olmuştur! En iyi fotoğrafları çekmek için profesyonel olmamız gerekmiyor. Anlık fotoğraflarımızın kalitesini iyileştirerek, mükemmel fotoğraflara sahip olabiliriz. Bir sonraki yolculuğunuzda, çevrenizdeki dünyayı mükemmel  fotoğraflarla ölümsüzleştirmek için aşağıdaki ipuçlarına bakın!

1. Doğru modu seçin

Kameranızın, tam otomatik işlemden çok özel sahne modlarına kadar çeşitli çekim modları olması muhtemeldir. Hızlı hareket ediyorsanız, fotoğraf makinesini Shutter Priority (“S”) moduna getirebilirsiziniz. Böylece bir fotoğrafın çekildiği hızı artırabilirsiniz. Örneğin; kameranızın, -1/125 saniyeye veya daha hızlı bir şekilde ayarlanması işlemi dondurmaya yardımcı olur.

Fotoğraf: Mod seçimi

Daha düşük ışıkta, objektife olabildiğince fazla ışık girdiğinden emin olmak için Diyafram Önceliği (“A”,) modu kullanılabilir. Bir tripod üzerinde manzara çekiyorsanız, alan derinliğini artırmak için lensin irisini kapatabilirsiniz. Keskin olan her şey ön plandan ufka odaklanır. Bir DSLR atıcıysanız, A veya S modlarını kullanma olasılığınız daha yüksektir. Oysa nokta vuruşlu kameralar genellikle spor, düşük ışık kullanımı veya manzara çekimi gibi etkinliklere hitap eden daha spesifik modlara sahiptir.

2. Aydınlatma ayarlanızı kontrol edin

Fotoğraflarınızı çekerken ne kadar ışığa sahip olduğunuzu ve nereden geldiğine dikkat edin. Dış mekanda çekim yapıyorsanız, güneşin arka tarafındaki bir kişinin fotoğrafını çekmemek için dikkatli olun. Aksi halde bazı dramatik parlamalarla portre yapmış olursunuz. Gerekli bazı mekanlarda dolgu flaş seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

3.Flashınızı akıllıca kullanın

Arkadaşlarınız ve aileniz fotoğrafta  Casper dostu bir ayalet gibi görünüyorsa, fotoğraflarını çektiğiniz kişiye çok yakınsınız demektir. Flaşı etkinleştirmeniz gerekiyorsa, uygun çerçeveyi elde etmek için bir miktar yedekleyin ve yakınlaştırın. Hala çok parlak veya çok karanlıksa, flaş  ayarlarınızın  olup olmadığını kontrol edin. Birçok kamera flaşın gücünü ayarlamanıza olanak tanır. Bu özelik ise flaş destekli fotoğraflarınıza daha iyi bir denge kazandırmanıza yardımcı olabilir. Sadece biraz ışık eklemek, daha doğal görünümlü bir fotoğraflar elde etmenizi sağlayacaktır.

4.Beyaz Dengesine dikkat edin

Fotoğraf : Beyaz dengesi

Beyaz Dengesi doğru olmadığında, yukarıda gördüğünüz gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Karışık aydınlatma altında çekim yapıyorsanız veya fotoğraf makinesi sadece bir şeyleri anlamaya çalışıyorsa, beyaz dengesini manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Çoğu noktada ve çekimlerde, bunu ayarlamak için çekim menüsüne girmeniz gerekir.Ancak çoğu kamera DSLR,  genellikle “WB” olarak adlandırılan özel bir Beyaz Dengesi düğmesine sahip. Mac veya Windows fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla rengi daha sonra düzeltebilirsiniz, ancak beyaz dengesini ilk başta alırsanız daha iyi fotoğraflar elde edersiniz!

5. İşlem sonrası yazılım kullanmayı unutmayın

Fotoğraflarınızı düzenlemek  için yazılım kullanmayı düşünün. Apple Photos ve Microsoft Photos, bir dizi düzenleme aracını destekliyor. Bir fotoğraf üzerinde çok temel bir düzenleme yapmak, kalitesinin önemli ölçüde geliştirilmesine yardımcı olabilir. Mesela, biraz kırpma işlemi fotoğrafın kompozisyonuna yardımcı olabilir. Ayrıca; bir fotoğrafı döndürerek ufuk çizgilerinin düz olmasını sağlayabilirsiniz. Kamerada, mükemmel fotoğraflar elde etmek en önemli hedeftir; Biraz rötuş yapmanın hiç bir zararı yok!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz