Kola ile temizleyebileceğiniz 5 şey

0
222 Okunma

Kola, dünya üzerindeki en popüler alkolsüz içeceklerden biri. Ama yaz sıcaklarında serinleten ya da yemeklere, abur cuburlara mükemmel uyumlu bir içecek olmasının dışında mükemmel bir temizleyici de oluyor.

Tuvalet

Doğru okuyorsunuz. Kola, aslında bir klozetin iç kısmındaki temizlemesi zor lekeleri çıkarabilir. Kolayı doğrudan lekelerin üzerine dökebilir ya da bir sprey şişesine koyup hafifçe klozetin üzerine püskürterek kasenin iç kısmını kaplayabilirsiniz. Kolanın birkaç saat kalmasına izin vermek etkinliğini arttırmaya yardımcı olur. Yıkamadan önce, lekeleri temizlemek ve yıkamak için bir tuvalet fırçası kullanın. Bu çok iyi çalışıyor ama sadece kir ve lekeleri çıkarmak için. Dezenfekte etmek için hala bir dezenfektan temizleyici kullanmanız gerekecek.

Yağ lekeleri

Giysilerdeki yağ lekelerini çıkarmak için, kolada bulunan fosforik  yağ kırıcı yeteneklere sahip. Yapmanız gereken tek şey bir kola konservesi açmak ve çamaşırlarınızla birlikte normal deterjan dozunu doldurmak ve bir yıkama döngüsü yapmak. Daha da sert lekeler ile savaşmak için kolayı doğrudan lekeye uygulayın ve normal bir yıkama devrinde yıkamadan önce 30 dakika kadar bekletin.

Pas

Aynı konsept, metal aletlerden, somunlardan, cıvatalardan ve kromdan pas çıkarmak için de geçerlidir. Geniş alanlar için  bir sprey şişesi kullanabilirsiniz. Alüminyum folyo veya bir ovma pedi kullanarak, etkilenen bölgeyi ovalayın, ardından suyla durulayın. Paslı donanım veya aletler için,  bir bardak veya kola dolu kaseye bir gece koyun. Sabahları  pas lekelerini çıkarmak için tel fırça ile fırçalamaya gerek duyabilirsiniz. Bittiğinde, ılık suyla durulayın ve kalan pasın tamamını bir yıkama bezi ile silin.

Kurumuş yemek artıkları

Yağ sökücü olarak etkinliği sayesinde, teneke ve tavalarınızdaki pişmiş yağın çıkarılmasına yardımcı olmak için kola da kullanabilirsiniz.

Mücevherleri ve metal paraları parlatma

Çirkin bir lekeyi toplamaya başlayan paralar ve mücevherler, bir kola konservesinden başka bir şey ile temizlenemez. Paralar için kola dolu bir kaseye paraları atıp bir gün bekletin. Mücevherleri ise kolaya batırıp çıkardıktan sonra silin.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz