Erzurum oyunu hayranlarını ikiye böldü

0
509 Okunma
erzurum oyunu

Geçtiğimiz şubat ayında yayına giren ve Türkler tarafından geliştirilen Erzurum oyunu sosyal medyada tartışma konusu haline geldi. Henüz daha yeni yayınlanan oyun hakkındaki Twitch yayınları oyun severleri ikiye böldü.

Erzurum oyunu fikir ayrılıkları ile gündemde

Erzurum oyununu hala oynamayanlar varsa aranızda biraz bahsedelim. Oyun temelde hayatta kalma üzerine tasarlanmış. İlin adından esinlenerek tasarlanan oyun da Erzurum’un soğuk şartlarında hayatta kalmaya çalışan bir karakteri canlandırıyorsunuz. Proximity Games’in yapımcılığını yüklendiğinin oyunun erken erişim kodları haftalar öncesinden yayıncılara gönderilmişti. Tanıtım fragmanları yayınlanan oyun hakkında yayıncılar fikirlerini erkenden belirtmişti. Ahmet Sonuç adı yayıncı Jahrein kullanıcı adı ile oyunu denedi. Canlı yayında deneyimlediği oyunu bitimi ile iade etti. Oyunu beğenmeyerek iade eden yayıncıya sosyal medyayı ikiye böldü. Oyunun canlı yayında iade edilmesi bazı oyuncular tarafından saygısızlık olarak değerlendirildi. Bir kesim oyuncuda beğenmediği oyunu iade etmesi normal karşıladı. Durum hakkındaki fikir ayrılıklarına Tuna Akşen’de dahil olunca Erzurum oyunu tartışma konusu haline geldi.

Sosyal medya üzerindeki fikir ayrılıkları sürerken Ahmet Sonuç’un oyunu iade etmesi hakkında oyunun yapımcısı Steam üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşım sonucu sosyal medya da tartışma başladı.

Erzurum oyunu

Paylaşıma Ahmet Sonuç’dan kısa sürede yanıt geldi. Twitter üzerinden cevap veren Jahrein, “Erzurum’un yapımcısından beklentimle tamamen örtüşen bir cevap almışım. Çakma ve kötü iş yapıp övgü bekleyen herkesin net bir şekilde cevabını alması gerekiyor bir arpa boyu yol alınacaksa. Ürettiğin şeyi herkes beğenmek zorunda değil.” Şeklinde konuştu.

Oyunculardan bir kısmı Erzurum oyunun The Long Dark’dan kopyalandığını düşünüyor. Bir kısım oyuncuda ön yargılı davranıldığını savunuyor. Bu fikir ayrılığı başta Twitter ve Reddit olmak üzere sosyal medyada tartışma yarattı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz