Koronavirüsü bloke eden ilaç geliştirildi

0
340 Okunma
Koronavirüsü bloke eden ilaç geliştirildi

Koronavirüs ile ilgili aşı ve çalışmalar devam ediyor. Çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Ohio State Üniversitesi yeni tip koronavirüsü bloke eden bir ilaç geliştirdi. Bu ilaç koronavirüs hücrelere bulaşmasını engelleyen küçük protein parçaları içeriyor.

Geliştirilen ilaç koronavirüs yayılımını önleyebilir

Koronavirüsü bloke eden ilaç geliştirildi

İlacın geliştirilmesinde koronavirüs enfeksiyonundan veya aşılamadan kaynaklanan nötralize edici antikorlardan yola çıkıldı. Buna çok benzer bir yapıda geliştirilen ilaç; pepditler aracılığıyla başak proteinlerine bağlanarak virüsün ACE2 reseptörlerine entegre olmasını ve hücrelere enfekte hale gelmesini önlüyor. Geliştirilen bu ilaç sprey ya da diğer ilaçları geliştirmek için kullanılabilir.

Araştırmacılar koronavirüsün hayatta kalması için hücreleri enfekte etmesi gerektiğini ve bunun için virüsün ACE2 reseptörüne bağlanarak çoğaldığını ifade etti. Araştırmacılardan Amit Sharma, amaçlarının SARS-CoV-2’nin pepditlere her temas ettiğinde inaktif olması olduğunu belirtti. Bunun sebebi yayılım gerçekleşmeden virüse engel olabilmek.

Uyku eksikliği koronavirüse yakalanma riskini arttırıyor

Laboratuvar da iki kişi üzerinde test edilen ilaç ile olumlu bir sonuç elde edildi. İlacın kullanıldığı kişiler de kontrol gruplarına kıyasla enfeksiyonun daha hızlı azaldığı tespit edildi. Geliştirilen ilaç sadece burun spreyi olarak değil aynı zamanda hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçları geliştirmek için de kullanılabilir. Seçeneklerden bir tanesi de aerosol yüzey dezenfektanlarının içinde kullanılması. Bu sayede virüs insan vücuduna hiç bulaşmadan etkisiz hale gelebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz