YouTube’dan yeni denetim özelliği

0
127 Okunma

YouTube ebeveynler ve gençler için yeni denetim özelliğini duyurdu. YouTube bu yeni denetim özelliğiyle çocuklar ve gençler için daha güvenli bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Platform, önümüzdeki aylardan itibaren denetlenen hesaplar özelliği için herkese açık bir beta yayınlamayı planlamakta.

YouTube denetimlerini genişletiyor

YouTube gençler için ebeveyn denetimlerini genişletiyor. Denetlenen hesaplar, içerik ayarlarını etkinleştirecek ve bazı özellikleri sınırlandıracak. Ebeveynler, gözetim altındaki Google Hesapları aracılığıyla üç içerik ayarından birini seçebilecek. Ayrıca platformda küçük çocuklara göre daha geniş bir video yelpazesine erişim izni vermek istediğinde “Keşfedin” ayarını etkinleştirebilecek. Bu ayar, YouTube’un genellikle dokuz yaş ve üstü çocuklar için uygun olduğunu belirttiği videoların kilidini açmakta. Arıca kullanıcı vlog’lar, oyun klipleri, müzik videoları, haberler ve eğitim içeriği gibi videolara da bu ayar sayesinde ulaşabilecek.

YouTube’un gençler için hazırladığı ayar ise: ‘Daha Fazlasını Keşfedin‘. Keşfedin ayarında görünen içerik türü için canlı yayınlar da dahil olmak üzere daha büyük bir video havuzu içeren seçenek, platformdaki hemen hemen her şeye erişim izni vermekte. Bunun yanı sıra ebeveynler, Google’ın Family Link aracılığıyla zaman sınırları dahil diğer kısıtlamaları etkinleştirmeye devam edebilecek. Son olarak YouTube, ilerleyen dönemlerde, belirli videoları engelleme seçeneği de dahil olmak üzere daha fazla kontrol eklemeyi planlıyor ve hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz