Eski Android cihazlar için yolun sonuna gelindi! Google desteğini kesiyor

0
390 Okunma
android

Eğer eski bir Android cihaz kullanıyorsanız, yolun sonuna gelmiş olabilirsiniz. Google çok eski diyebileceğimiz Android sürümüne sahip telefonlardan desteğini çekeceğini duyurdu. Bu telefonları kullanan kişilerin sayısı bir hayli az.

Google, Android 2.3 ve öncesi sürümler için desteğini çekiyor

Neredeyse Google’ın gelişmiş ilk Android sürümlerinden biri olan Android 2.3 ve öncesi sürümler için artık destek sağlanmayacak. Gingerbread adlı sürüm öncesi telefonlar piyasada neredeyse kalmadı. Fakat hala kullanan kişilerde mevcut. Google bu kullanıcılar için 27 Eylül tarihine kadar desteğini sürdürecek. Sonrasında ise telefonunuz ile Google destekli hiçbir uygulamayı kullanamayacaksınız. Bunların için de Gmail, Fotoğraflar, YouTube gibi uygulamaları içeriyor. Konu ile ilgili Google şu ifadelere yer verdi;

“27 Eylül’den sonra cihazınızda oturum açarsanız, Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google ürünlerini ve hizmetlerini kullanmaya çalıştığınızda kullanıcı adı veya şifre hataları alabilirsiniz”

Kısaca telefonunuzla arama yapabileceksiniz. Fakat Google desteği olmadan akıllı telefon özelliğini yitirmiş olacak. Ayrıca belirli Google desteklerini alamadığınız için güvenlik anlamında da olumsuz etkilenmeniz mümkün. Eğer belirtilen sürüme ait bir cihaz kullanıyorsanız güvenliğiniz için bunu 27 Eylül tarihinden önce değiştirmeniz faydanıza olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz