Eski telefonunuzu yeni gibi hissetmenin 8 yolu

0
333 Okunma

Akıllı telefon pazarı geçtiğimiz yıllara oranlar artık daha hareketli. Neredeyse her gün yeni bir telefon modeli ile karşı karşıya kalıyoruz. Model yükseltmek ya da ihtiyaç sebebi ile telefon satın almak isteyen kullanıcılar artık bu hıza yetişmekte zorlanıyor olabilir. Maddi olarak yeni bir telefon alacak durumda değilseniz akıllı telefonunuzu yeni alınmış gibi hissetmenizi sağlayacak 8 maddeyi sizler için topladık.

Akıllı telefonunu yeni almış gibi hissettirecek 8 madde

Akıllı telefon 2

Pilinizi değiştirin

Eskiyen akıllı cihazların en büyük problemi pil ömrüdür. Telefonunuzun pil ömründen şikayetçiyseniz servise göndererek yeni bir pil takılmasını talep edebilirsiniz. Bu sayade en büyük probleminiz ortadan kalkmış olacak.

Depolama alanınızı boşaltın ya da genişletin

Akıllı telefonlar için problemlerin başında gelen ikinci sebep ise performans sorunudur. Telefonunuzda kullanmadığını dosyaları kaldırın. Eğer mobil cihazınız destekliyorsa ek bir depolama alanı satın alarak; daha iyi performans alabilirisiniz.

Şarj bağlantı noktasını temizleyin

Telefonunuz eskisi gibi şarj olmuyorsa, kablonuz veya şarj giriş yerinizde bir sıkıntı olabilir. Uzun süreli kullanılan cihazların genellikle şarj giriş yerlerinde kir ve toz birikebilir. Bu durum şarj sırasında temassızlığa neden olur. Şarj giriş yerinizi ve kablonuzu temizleyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Aksesuarlarını değiştir

Sürekli aynı renk ve tasarımı kullanmaktan sıkılmış olabilirsin. Yeni bir kılıf veya kaplama alarak akıllı telefonun görünümü baştan sona değiştirmek mümkün.

Aile e-posta adresi nedir? Aile e-posta adresi neden kullanılmalı?

Ekran koruyucunuzu yenileyin

Ekranların güvenliğini sağlamak için kullandığımız koruyucular zamanla çizik ve çatlaklarla dolar. Ekran koruyucunuzu değiştirerek bu deforme görüntüden kurtulabilir; aynı zaman da ekran güvenliğinizi de sağlayabilirsiniz.

Yeni bir tema ya da duvar kağıdı kullanın

Sadece telefon aksesuarları değil telefonun kendisinden birtakım değişiklikler yapmak size iyi gelebilir. İşe uygulama simgelerini, duvar kağıdını ve temanızı değiştirerek başlayabilirsiniz.

Uygulamaların yerlerini değiştirin

Ana ekran da sürekli aynı yerlerde bulunan ikonları zaman zaman değiştirebilirsiniz. Kullanım kolaylığı olsun diye oluşturduğunuz dizilimleri zaman zaman değiştirerek; yeni bir cihaz kullanıyor hissini yakalayabilirsiniz.

Üçüncü taraf uygulamaları kullanın

Telefonunuz ile istediğiniz her şeyi yapamıyor olabilirsiniz. Örneğin çok iyi bir portre çekimi sizin için mümkün olmayabilir. Üzülmeyin bunu yazılım ile çözümleyebilen bir dizi uygulama bulunuyor. Bunun gibi kullanmak istediğiniz farklı özellikler için farklı uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Yeni bir telefon almak için yeterli bütçeniz yoksa; birçoğu ücretsiz olan bu seçeneklerden faydalanabilirsiniz.

Akıllı telefonlarınızı kaç yılda bir değiştiriyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz