iOS 15 ile gelen ‘Odak’ özelliği nasıl kullanılır?

0
1.023 Okunma

Apple WWDC 2021 etkinliğinde tanıttığı iOS 15 sürümünü 20 Eylül tarihinde yayınladı. Yayınlanan yeni sürüm cihazlara kullanışlı yeni özellikler kazandırdı. Bu özelliklerden biri de odak. Bu içeriğimizde sizlere ‘Odak’ özelliği nasıl kullanılır detaylıca anlattık.

Odak özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

iOS 15, kullanıcıların dikkat dağınıklığını azaltmalarına ve odaklanmalarına yardımcı olan güçlü araçlar sunuyor. Özellik, bildirimleri ve uygulamaları kullanıcının nelere odaklanmak istediğine göre filtrelemenize imkan tanıyor. Özel bir Odak oluşturup veya hangi kişilerin ve uygulamaların onlara bildirim gönderebileceğini belirlemek için aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak önerilmiş bir Odak seçip aygıtlarını anı yaşamalarına yardımcı olacak şekilde ayarlayabiliyorlar.

ios-15-ile-gelen-odak-ozelligi-nasil-kullanir-1

Özelliği açmak için;

  1. Ayarlar’dan Odak’a gidin.
  2. Rahatsız Etme, Kişisel veya Uyku gibi sunulan Odak seçeneklerinden birine dokunun, ardından Odak’ı açın.
  3. Bir Odak seçtikten sonra İzin Verilen Bildirimler, Zamana Duyarlı Bildirimler ve Odak Durumu gibi seçenekleri belirleyin.

Sağlanan Odak seçeneklerinden farklı bir aktiviteye odaklanmak istiyorsanız Özel Odak oluşturabilirsiniz. Bu Özel Odağı açmak için;

  1. Ayarlar’dan Odak’a gidin.
  2. Ekle düğmesine tıklayın
  3. Ardından Özel’e dokunun veya ek seçeneklere göz atın.
  4. Odak’ınız için bir ad girin.
  5. Bir renk ve simge seçin, ardından İleri’ye dokunun.
  6. Odak seçeneklerinizi özelleştirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz