Estée Lauder CFO’su, yüzde 40’ı kadın olan Facebook yönetim kurulunda!

0
235 Okunma
estee-lauder-cfo-yuzde-40-kadin-olan-facebook-yonetim-kurulunda

Yönetim kurulunda herhangi bir kadın olmadan halka açılan Facebook’un şu anda yönetiminin  %40’ı kadınlardan oluşuyor. Bunlara iki yeni üye ekleyen sosyal medya devi Facebook, kozmetik markası Estée Lauder baş mali işler görevlisi Tracey T. Travis’i bünyesine kattı.

Facebook, yönetim kuruluna iki yeni üye atayarak dünyanın etkili internet hizmetlerinden birinin yönetiminde kadınların çeşitliliğini ve temsilini artırdı. Facebook yönetiminde artık Estée Lauder şirketleri baş mali işler görevlisi Tracey T. Travis ve eski McKinsey yöneticisi Nancy Killefer var.

estee-lauder-cfo-yuzde-40-kadin-olan-facebook-yonetim-kurulunda-1

Daha sekiz yıl önce halka açık bir şirket haline geldiğinde tamamı erkeklerden oluşan Facebook yönetim kurulu, iki yeni kadın üye ile toplam 10 kişi oldu ve kadınlar yönetimin yüzde 40’ını oluşturdu. Facebook yönetim kurulu; Killefer, Travis, Houston, Zuckerberg ve Alford’a ek olarak, Baş İşletme Sorumlusu Sheryl Sandberg, yatırımcı Marc Andreessen, Kurucu Fonu yatırımcısı Peter Thiel ve Cranemere Grubu CEO’su Jeffrey Zients’i içeriyor.

İki yeni kadın üye hakkında açıklama yapan Mark Zuckerberg: Nancy, bu özelliğe büyük miktarda özel sektör ve kamu sektörü deneyimi getiriyor. ABD hükümetinde bir dizi üst düzey rol üstlendi ve uzun yıllar McKinsey’de liderdi. Tracey, sadece Estée Lauder Şirketlerinde CFO rolünde değil, aynı zamanda Accenture’da yönetim kurulunda da hizmet veren güçlü bir finans ve kurumsal liderlik geçmişine sahip. Önümüzdeki yıllarda yapmamız gereken çok şey var ve bence deneyimleri çok değerli olacak. İkisi de çok başarılı iş liderleri ve onlarla çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Oldukça başarılı olan ve kadınlar için ilham kaynağı olabilecek Tracey T. Travis ve Nancy Killefer ilerde nasıl başarılı işlere imza atacak merakla bekliyoruz.

iPhone SE gibi ama çok daha sağlam: Atom XL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz