Evde canı sıkılanlara Google’ın yenilenen uygulaması

0
325 Okunma
google podcast uygulaması

Google, bazı Android kullanıcılarına özel yeniden tasarlanmış bir podcast uygulaması sunuyor. Karantina günlerinde evde daha fazla vakit geçirenler için podcast yayınları oldukça güzel bir alternatif olabilir.

Google Podcast uygulaması yeni bir çehre kazanıyor

Spotify’ın Podcast tarafında liderliği elinde tuttuğu alanda, Apple ikinci sırada geliyor olsa da Google ben buradayım diyor ve bazı Android kullanıcılarına özel olarak yeniden tasarlanmış podcastler uygulamasını kullanıma sundu.

Uygulamanın yeniliklerine bakıldığında ise üç sekmeden oluşan bir arayüzün eklendiğini görüyoruz. Bunun yanında yeni podcast yayınlarının takibinin kolay hale gelmesi için keşfet seçeneği yerine artık ana sayfa sekmesi ekleniyor.

Yeni eklenen simgeler ise istediğiniz bölümü indirmenize veya sıralamanıza olanak sağlıyor. Bir bakıma Spotify benzeri bir kullanım sunuluyor. Eldeki bilgilere göre bu yeni uygulama, Google’ın Mayıs ayından bu yana yavaş yavaş kullanıcıların kullanıma sunduğunu gösteriyor.

Spotify gururlu: Podcast dinleme yüzde 200 arttı!

Bir adım geriden: Podcast yayınları

Podcastlerin inanılmaz yükselişiyle birlikte birçok şirket bu alana yönelmeye başladı. Yayın sayısının artmasıyla kullanıcı sayısını katlayan podcast yayınları gelecek vadediyor olmasıyla dikkat çekiyor. Bunların da yanında evde geçirilen sürelerin artması insanları farklı alternatiflere itiyor, bu alternatiflerden en önemlileri arasında yer alan podcastler azımsanmayacak kullanıcı sayılarına ulaşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz