Spotify gururlu: Podcast dinleme yüzde 200 arttı!

0
133 Okunma
spotify

En büyük müzik ve podcast dinleme platformu olan Spotify, 4. çeyrek verilerini açıkladı. Bu verilere göre platform, geçen yıla oranla yüzde 31 artışla 270 milyon aboneye ulaştığını belirtti. Bu rakamların dışında bir de bu söz konusu abonelerin yüzde 29’unun, 125 milyon oranında ödeme yaptığını aktardı.

Spotify atacağı adımla fark yaratmayı hedefliyor!

Spotify podcast listelerinde lider

Şirket asıl önemli patlamayı potansiyel olarak yatırım yaptığı podcastlerden yakaladı. Bu noktada platform geçen yıla oranla podcast dinleyicilerini yüzde 200 oranında artırmayı başardı. 700 bin başlıkta podcast yayını yapan platform bu yıl daha büyük bir yükseliş bekliyor.

Toplam gelirlerini de artırmayı başaran şirket geçen yıla oranla yüzde 24’lük bir artışı göğüsledi. Bu başarının yanında bir de  2 milyar dolarlık bir rakama da ulaşmayı başardı. Şirketin tek olumsuz verisi ise hisse gelirlerinin düşmesi olarak söylenebilir.

Şirket hala tüm yayın platformlarının en büyüğü olarak değerlendiriliyor. Amazon geçen ay Amazon Music için 55 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Bunun yanında Apple Music ise 60 milyon ücretli kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz