Twitter için Konmari Metodu!

0
172 Okunma

Twitter akışınız çoğu zaman bir yer eğlenceli olsa da dağınık bir görüntüye sahip olduğunu kabul etmelisiniz. Bu dağınıklığı farkındaysanız ve ondan vazgeçmek gibi bir niyetiniz yoksa Marie Kondo’nun Konmari Metodu’nu Twitter için kullanabilirsiniz. 

Evlerimizi nasıl daha düzenli ve huzurlu bir yer haline getireceğimizi söyleyen Marie Kondo şu sıralar oldukça popüler. Özellikle Netflix’te yer alan programı hemen hemen herkese ilham oluyor. Tabi Kondo’nun bi yöntemi hayatınızın her aşamasına uygulanabiliyor. Bunlardan biri de Twitter.

Twitter akışınızı düzene sokmak için bazı uygulamalar bulunuyor. Marie Kondo’dan ilham alınarak geliştirilen Tokimeki Unfollow da bunların arasında. Uygulama hangi tweetlerin ilgi çekici olduğunu size sorarak akışınızı filtreliyor. Takip ettiğiniz kişileri takipten çıkarmak çoğu zaman nezaketsizlik olarak algılanıyor. Uygulama bu yüzden attığı tweetlerden hoşlanmadığınız kişileri sessize almanızı sağlıyor.

Takip listenizdeki sırasıyla soran uygulama, onunla ilgili size üç seçenek sunuyor; takipten çıkar, listeye ekle ve sakla. Sakla seçilirse uygulama kişiyi sessize alıyor. Eğer takipten çıkarmayı seçtiyseniz tıpkı Marie Kondo gibi, size, takipten çıkardığınız kişiye attığı tüm tweetleri için teşekkür etmenizi söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz