Evde pizza hiç bu kadar kolay olmamıştı!

0
1.788 Okunma

Evde yaptığınız pizzalar hiçbir zaman dışarıda yedikleriniz kadar başarılı olmadığından şikayet ediyorsanız ve bunun sebebini bilmiyorsanız, aslında cevap çok basit. Odun ateşi. Evinizde odun ateşi sıcaklığında bir fırın olmadığı için hazırladığınız enfes pizzanın son dokunuşu her zaman eksik kalıyor. Ancak merak etmeyin evde pizza için çözüm yavaş yavaş kolaylaşıyor. 

Evlerimizdeki standart fırınlar yaklaşık 250-260 derece ısıya çıkabiliyor. Bu da evde pizza için yeterli bir derece değil. Breville Pizzaiolo ise tamamen evde pizza yapmak için tasarlanmış bir fırın. Bu fırın pizzası yaklaşık 400 derece ısıya kadar çıkabiliyor. 8 dilimli orta boy bir pizzayı yaklaşık 3 dakikada hazır hale getiriyor. Ayrıca fotoğraflarından da gördüğünüz gibi gayet leziz görünüyorlar. 

Fırın pizza ustalarından da onay almış durumda. Bir restoran sahibi olan Greg Reeves fırını deneyerek ona tam puan vermiş. Fırının içinin soğuması biraz uzun sürüyor ancak dış kısmı her zaman dokunabilecek kadar soğuk kalabiliyor. Bunu da pizza şeflerinin testleri ile öğrenmiş olduk. 

Fırının kapağı açılır açılmaz içindeki taban biraz dışarı doğru geliyor. Bu da güvenlik için oldukça önemli. İçi 400 derece sıcak olan bir fırına el sokmak çok da sağlıklı değil. 

Breville Pizzaiolo’nun 800 dolarlık bir fiyatı var. Dışarıdaki pizzalar gibi bir pizza yapabilmek için 800 dolar vermeye değer mi? Orası tartışılır. Çünkü fırında yalnızca bir pizza yapılabiliyor ve hayalini kurduğunuz o pizza partisini verebilmek için çok fazla vakit harcamak gerekiyor.

İlk değil

Birkaç yıl önce GE Appliance de yüksek derecelere çıkabilen Monogram Pizza Fırını’nı tanıtmıştı. Ancak o fırın 12.200 dolarlık fiyatı ile yalnızca profesyonellere hitap ediyordu. Monogram’da yer alan kompakt iç havalandırma sayesinde, fırındaki sıcak hava ve koku mutfağa yayılmıyordu. Monogram Pizza Fırını’nın ankastre bir fırın olduğunu ve fiyatını göze alırsak bu özelliğe sahip olması oldukça normal. Breville ise daha çok evde kendine ufak pizza partileri vermek isteyenler için tasarlanmış kompakt bir ürün. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz