Instagram Hikayeleri etkileşimi nasıl artırılır?

0
296 Okunma

Bir markaya sahip olun ya da olmayın sosyal medya etkileşimini artırmak herkes için oldukça önemli. Neredeyse herkesin sosyal medya platformlarında varolma amacı sahip olduğu kitlenin ilgisini çekmek. Bu yüzden fotoğrafımıza kaç beğeni geldiğini ya da hikayelerimizin kaç kişi tarafından izlendiğini sıklıkla takip ediyoruz. Instagram Hikayeleri kısmında daha fazla etkileşim alabilmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. İşte hikayelerinize olan katılımı artırmak için uygulayabileceğiniz bazı taktikler…

Bir hikaye anlatın

Instagram Hikayeleri’nize yapılan katılımı artırmak istiyorsanız kitlenize başlangıcı, ortası ve sonucu olan bir hikaye anlatmalısınız. Bunu video ile ya da fotoğraf ile yapmanız mümkün. Anlattığınız hikayeyi çok küçük bir mini dizi olarak düşünebilirsiniz. 

Yazı ekleyin, sesi açtırın

Paylaştığınız her hikayeye mutlaka bir yazı ekleyin. Akıllıca eklenmiş yazılar her zaman etkileşimi artırır. Ayrıca bir video paylaşıyorsanız bunun ilk olarak sessiz bir şekilde yayınlanacağını bilin. Her ihtimale karşı paylaşımınızın üzerine sesi açmaları gerektiğini belirten bir not bırakın.

Etiketleri kullanın

Instagram Hikayeleri üzerinde etiket kullanmak her zaman etkiletişimi artırır. Çünkü o etiket üzerinden hikaye izleyen kişiler sizin hikayenize de ulaşır. Tabi burda hesabınızın açık olması çok önemli. İnsanlara bazen soru sorabilirsiniz, bazen ise anket yaparak seçim yapmalarını isteyebilirsiniz. 

Ekran görüntüsü alınacak hikayeler atın

Takipçileriniz ile etkileşiminizi artırmak için boş anketler paylaşabilir ve bunları kendilerine göre doldurmalarını isteyebilirsiniz. Duvar kağıdı olabilecek fotoğraflar da paylaşabilirsiniz. 

DM atma isteğini tetikleyin

Paylaştığınız hikayelerden size DM atılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece iletişim kurduğunuz takipçileriniz ile ilişkiniz daha da samimileşir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz