Eviniz artık bir konser salonu: Sosyal medya konserleri başladı

0
238 Okunma

Son günlerde hızla artan corona virüs vakalarının hayatımızı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle ünlü şarkıcılardan sosyal medya konserleri desteği gelmeye başladı. Ünlü şarkıcılar kişisel Instagram hesapları üzerinden konserler vererek herkesin bu süreci evde geçirmelerine dair çağrıda bulundu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsü ülkemizde de 14 Mart’ta görülmeye başladı. Vaka sayısının arttığı bu süreci en hafif şekilde atlatmak ve hızla yayılmasını engellemek için insanların evde kalması gerektiği duyuruları yapılmaya başlandı. Zorunlu haller dışında dışarı çıkmamaları istendi. İşte tam bu dönemde en büyük destek şarkıcılardan geldi. Yalın, Sıla, İrem, Can Banomo gibi sanatçılar sosyal medya hesapları Instagram’dan canlı yayın yaparak konserler vermeye başladı. Bu konserlerin verilmesi, insanların psikolojik olarak rahatlamalarına ve süreç hakkında bilgi paylaşımında bulunmasına da yol açtı. Ayrıca şarkıcılar Corona’dan korunmanın önemine dikkat çekerek insanların evde kalmalarına dair bir dizi önerilerde bulundu.

https://twitter.com/solarykinstaa/status/1240004237381287936?s=20

Şarkıcı Yalın 17 Mart’da ilk konserini vermiş ve gelen olumlu tepkiler sonrası 19 Mart’da tekrar Instagram hesabından canlı yayın açarak istenilen parçaları okumuş ve canlı yayına sevilen şarkıcı Sıla’da katılmıştı. Yalın ile Sıla, Sıla’nın ‘Yan benimle‘ şarkısına düet yapmışlardı. Bir nevi sosyal medya konserlerinin öncüsü  olan şarkıcı Yalın’dan sonra dün Hayalet Sevgilim parçasıyla tanıdığımız şarkıcı İrem, 15 yıl sonra dün sosyal medya hesabı Instagram’dan şarkıyı tekrar seslendireceğini duyurdu.

https://twitter.com/darkpeony/status/1241086762182737928?s=20

Hayalet Sevgilim adlı şarkının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala çok sevilen bir şarkı olması ve bu zorlu süreçte şarkıcının tekrardan seslendirmesi sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Şarkıcı, gece boyunca en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Dün sadece canlı yayın konseri veren Şarkıcı İrem değildi. Şarkıcı Can Bonomo’da Instagram hesabından canlı yayın açarak sevenlerinin istediği parçaları seslendirdi.

https://twitter.com/Sumeyye08_/status/1241159495427985408?s=20

Ünlü şarkıcıların sosyal medya konserleri bu zorlu süreç içerisinde insanların keyifli zaman geçirmelerini sağlarken, öte yandan insanların evde kalmalarının önemine dair bilinçlenmelerine sağlıyor.

 

Corona virüsünü basit ve açıklayıcı anlatan video

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz