Corona virüsünü basit ve açıklayıcı anlatan video

0
435 Okunma
Corona virüsü pandemisi hakkında her şey

YouTube’da bilgilendirici videolarıyla bilinen popüler kanal Kurzgesagt salgın için bir video paylaştı. İşte Corona virüsü pandemisi hakkında her şey…

Birçok kişi Corona virüsü salgını sonrası yalan haberlere ve bilgilere maruz kalıyor. Güvenilir kaynak bulmanın oldukça zor olduğu ve rakamların da çarpıtıldığı şu günlerde hem eğlenceli, hem basit hem de açıklayıcı bir video geldi. YouTube’da keyifli ve bilgilendirici videolarıyla bilinen Kurzgesagt In a Nutshell 11 milyonu aşkın bir aboneye sahip. Kanalın Corona virüsü pandemisini anlattığı video kısa süre içinde 4 milyon izlenmeyi aştı bile.

Çinli çizerler Corona virüsünü dijital çizimlere taşıyor

Corona virüsü pandemisi hakkında her şey

Eldeki resmi verilerin bile sürekli değiştiği bir süreç geçiriyoruz. Bu süreçte resmi kaynaklar dışında paylaşılan bilgilere kulak asmamak ve sosyal medya üzerinden yanlış bilgilerin yayılmasını da engellemek gerekiyor. Korona-virüs Nedir ve Ne Yapmalısın adıyla paylaşılan ve Türkçe’nin de arasında bulunduğu toplamda 41 farklı dilde altyazı seçeneği izlenebilen video oldukça faydalı.

Renkli ve detaylı anlatımıyla sürece hakim olmayı sağlayan video, daha anlaşılır olması için resmi kaynaklardan derlenmiş verileri de içeriyor. Bu sayede güvenilir olmayan bir bilgiyi paylaşmamış da oluyor. Söz konusu video toplamda 8 dakika 34 saniye olmasıyla da hap bilgi özelliği taşıyor.

Paylaşılan videoyu izlemek isteyenler için aşağıya bırakıyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz