Evinize güvenli gitmenizi sağlayan uygulama: Companion

0
320 Okunma

Özellikle ülkemizde son yıllarda kadınlara yönelik artan şiddet ve sonucunda ortaya çıkan güvensizlik, kadınların atacakları adımı iki değil, beş kere düşünmelerine neden oluyor.

Otobüse, servise, taksiye tek başına binmekten çekinen kadınların sayısı giderek artıyor. Companion uygulaması ise dünya genelindeki kadınların güvenliğini sağlamak üzere kullanıma sunulmuş bir uygulama.

Konu güvenliğe gelince, Companion uygulaması en fazla öne çıkan uygulamalardan bir tanesi. Michigan Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılarının gitmeyi hedefledikleri konumu girmelerinin ardından yakınlarından birkaç kişiyi acil numara olarak atamalarını istiyor.

Apple’ın sağlık uygulaması cinayeti aydınlattı

Cevap vermezseniz 15 saniye sonra yakınlarınıza haber veriyor

Eğer kullanıcı gitmek istediği bölgeye giderken telefonu düşürürse uygulama ”Her şey yolunda mı?” sorusunu yöneltiyor. Eğer 15 saniye içerisinde kişiden cevap alınamazsa uygulama bu sefer acil durumlarda kullanılmak üzere atanan kişilere uyarı gönderiyor. Aynı zamanda polisi arama seçeneğini de bulunduruyor. Böylece kişi, özellikle ülkemiz kadınları bir yerden bir yere gideceklerken daha güvende hissedebilirler.

Uygulama, iOS üzerinden ücretsiz indirilebiliyor.
iOS:  https://goo.gl/L2BMbw

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz