Evinizi temiz tutmak için yapabileceğiniz 10 şey!

0
202 Okunma

Tempolu hayatımızda evimizi düzenli tutmak zorlayıcı olabiliyor. İpin ucu bir kez kaçtı mı bir daha zor toparlanıyor.Özellikle üşengeçseniz yapılabilecek en küçük şeyler için bile zorlanıyor olabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz 10 adet basit ve etkili öneri ile evlerinizi sürekli olarak temiz tutabilirsiniz.

1- Uyandığınızda yatağınızı düzeltin

Sabah uyanır uyanmaz yatağınızı toplamayı alışkanlık haline getirmeniz, odanızı derli toplu göstermenin etkili yollarından biri.

2-Kahvaltınızı yaparken geceden bıraktığınız bulaşıkları toplayın

Yumurtalarınız pişerken ya da kahveniz hazırlanırken telefonunuzda sosyal medyaya dalmadan önce ilk yapmanız gereken gece yıkadığınız bulaşıklarınızı yerlerine koymak olursa bu size epey zaman kazandırır.

3-Eve girdiğinizde kıyafetlerinizi asın

Uzun bir günden sonra eve gelip rahat pijamalarımızı giymek ve kendimizi koltuğa atmak çok güzel olabilir ancak çıkardığımız kıyafetleri yerlerine koymazsak birikerek bir yığın oluşturabilirler. Eğer kıyafetlerinizi çıkarır çıkarmaz yerlerine yerleştirirseniz nerede olduklarını bilir ve sabah aradığınızı bulamama stresine es geçmiş olursunuz.

4-Koltuk yastıklarınızı uyumadan önce düzeltin

Dizi, film izleyip saatlerce oturduğunuz koltuktan kalkınca yastıkları ve varsa örtüsünü düzeltmek evinizi toplu göstermek için özen göstermeniz gereken bir diğer konu.

5-Yemek pişirdikten sonra tezgahı silin

Yemeğinizi hazırladıktan sonra bulaşıkları kenara atmak iyi olmayacağı gibi tezgahı da temizlememek ileride daha fazla iş çıkartır. Malzemelerin tezgah üzerinde kuruduktan sonra çıkarmaya çalışmak tahmin edersiniz ki işinizi zorlaştırır.

6-Güzellik rutininizden sonra banyo tezgahınızı temizleyin

Güzellik ve makyaj malzemeleri biz kadınların en fazla kullandığı ürünlerden olmakla birlikte ortalığı en fazla dağıtan ve kirleten ürünlerdir de aynı zamanda.  İşiniz bittikten sonra tezgahı silerek dökülmüş saç, makyaj, bakım artıklarından kurtulabilir ve kullandığınız ürünleri yerlerine koyarak aradıklarınızı daha rahat bulmanızı sağlayabilirsiniz.

7-Çamaşırlarınızın birikmesine fırsat vermeyin

Çamaşırlarınız kirlendikçe yıkamak tam bir gününüzü sadece çamaşır yıkamaya ayırmanıza engel olacak ve size zaman kazandırır.

8-Telefonunuzu ve kumandalarınızı temizleyin

Birkaç dakikanızı ayırın ve TV kumandası, klima, telefon gibi cihazlarınızı düzenli olarak temizleyin. Böylece tozlar birikmeden kir yapmalarını engellemiş olacaksınız.

9-Objelerinizin yerlerini belirleyin

Eğer bir şeyleri kaybetmeye çok yatkınsanız eşyalarınızın yerlerini belirlemek ve bu düzeni korumak hayat kalitenizi arttıracaktır. Örneğin anahtarlarınız için kapının yanındaki dolap, masanızın üzerindeki kaseye bırakacağınız posta, mektuplar v.b kaybetmenize engel olarak sizi zaman kaybından kurtaracak.

10-Dökülen içecekleri anında temizleyin

Yere döktüğünüz su, meyve suyu, kahve gibi içecekleri bekletmek eşyalarınız için çok zararlı olabilir. Anında önleminizi alarak harekete geçerseniz temizleme işlemi 2 gün sonra temizlemekten 10 kat daha kolay olacaktır.

Çok küçük görünen ancak evinizin düzeninin ve temizliğinin sağlanmasında oldukça etkili olan bu öneriler ile yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz