Facebook, 51. Bölge hakkında karar verdi

0
266 Okunma

Temmuz ayında Las Vegas’ta bulunan ve gizliliği ile ön plana çıkan askeri üs 51.Bölge’ye girme üzerine bir Facebook etkinliği oluşturulmuştu. 2 Milyondan fazla kullanıcının onayladığı bu etkinlik çevrimiçi bir sansasyona yol açmıştı. Facebook 51. Bölge etkinlik sayfasını kapattığını duyurdu.

Dahice bir kablosuz kulaklık : Aipower Wearbuds

Facebook 51. Bölge etkinliği için açıklama geldi

Görünen o ki Facebook topluluk standartlarının ihlal edildiği gerekçesi ile sayfayı kapattı. Etkinlik oluşturucusu Matthew Roberts konu ile ilgili Facebook şirketinin ona gönderdiği bildirimin ekran görüntüsünü kendi hesabını kullanarak paylaştı.

Yaptığı basın açıklamasında konuşan Roberts, etkinliğin kaldırılması için ortada bir sebep göremediğini açıkladı. 15000 kişiden oluşan kardeş bir etkinlik olması için uğraştığını fakat sosyal medyanın etkisi ile olayların yanlış yerlere doğru gittiğini belirtti. Facebook’un bu konuda dikkatsiz olduğuna da değinen Roberts,Facebook’un araştırmadan engellediğini ve tüm takipçilerini kaybettiğini söyledi.

Bir şaka olarak başlayan Facebook etkinliği 20 Eylül’de askeri üs olmayan bir şehir olan Rachel’de 51.bölge festivali olarak karşımıza çıkacak.

51. Bölge nedir?

51.Bölge Las Vegas’a yaklaşık 241 kilometre mesafede bulunan oldukça gizli bir üs bölgesidir. Üssün ne için kullanıldığı bilgisine hiç kimse sahip olmasa da 1947’de düştüğü iddia edilen Roswell UFO isimli uzay aracının orada olduğu ve uzay incelemeleri yapıldığı düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz