Kablosuz kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

0
364 Okunma
Kablosuz kulaklık pazarının yeni üyesi OPPO Enco Air

Kulaklıklar artık sadece müzik dinlediğimiz ya da telefon görüşmelerini yaptığımız basit aksesuarlar değil. Birçok farklı tasarım ve teknik özellikleri bulunan kulaklıkların kablolu ve kablosuz olmak üzere 2 çeşidi bulunuyor. Günlük hayatta özellikle daha çok tercih edilen kablosuz kulaklıklarsa uygun fiyattan uçuk fiyatlara kadar birçok seçeneğe sahip. Neredeyse her teknoloji markasının bir ürünün bulunduğu bu kulvar da siz de hangi kablosuz kulaklığı almanız gerektiğine karar veremiyorsanız, birkaç önerimiz var. İşte kablosuz kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Galaxy S21 serisi yeni kablosuz kulaklık ile geliyor!

Öncelikle kablolu mu yoksa kablosuz kulaklık mı sizin için daha uygun bunu düşünmelisiniz. Kablosuz kulaklıklar çok kullanışlı evet. Fakat oyun oynarken çok yüksek performans sunamayabilir. Aynı şekilde dağınık ve dikkatsiz insanlar için kısa ömürlü olabilir. Eğer bir kablosuz kulaklığa ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız önünüzde birçok seçenek yer alıyor.

Kulak üstü mü? Kulak içi mi?

Herkesin müzik zevki farklıdır. Yeni nesil kulaklıklar kulak üstü olmasalar dahi kullandığı teknolojiler sayesinde kulak üstü kulaklıklar kadar performans sergileyebilir. Üstelik kulak içi formdaki kulaklıklar daha az yer kapladığı ve daha estetik bir görünüşe sahip olduğu için fazla tercih ediliyor. Tabi ki kulak üstü kulaklıklar da oldukça estetik tasarımlarda bulunuyor. Fakat taşınması ve kullanılması açısında bazen zorluk çıkartabiliyor. Önceliğiniz hangi alanlarda ve ne için kullanacağınız sorusu olmalı. Bu sayede hangi formdaki kulaklıklara bakmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Suya dayanıklılık senin için önemli mi?

Eğer spor yapıyor ya da hayatının çoğunluk kısmını dışarda geçiriyorsan suya dayanıklılık senin için önemlidir. Yeni nesil kulaklıkların birçoğu ter ve nem gibi hafifi suya karşı dayanıklı olduğu için seçimi yapmakta zorlanmayacaksın.

ANC özelliğine ihtiyacın var mı?

Müzik dinlemek herkes için aynı anlamı ifade etmiyor. Özellikle kulak içi formda bir kulaklık tercih etmek istiyorsanız; ANC özelliğinin olup olmaması sizin için önemlidir. Her ihtimalde bu özellik olsun demek o kadar basit bir konu değil. Çünkü bu özellik genellikle kulaklıkların fiyatını arttırabiliyor. Daha kaliteli müzik dinlemek ya da kalabalık ortamlarda dahi müzik keyfinizden ödün vermek istemiyorsanız; ANC özelliği tercih edebilirsiniz.

Pil ömrü olabildiğince uzun olmalı

Kablosuz kulaklıklar ile bağlantı genellikle Bluetooth ile yapılıyor. Herhangi bir kablo aracılığı olmadığı için şarj olma süresi ve pil ömrü oldukça önemli. Kulaklığın pil performansı en az bir gün boyunca aktif kullanımınızı karşılaması gerekiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz