Kripto para ile maaş dönemi başlıyor

0
181 Okunma

Kripto para birimleri artık tüm dünyada ekonominin bir parçası haline geldi. Birçok ülkede kripto para ile alışveriş dönemi başlarken, Yeni Zelanda hükümeti kripto para ile maaş ödemesi için yeni bir adım attı.

Kripto para ile maaş

Kripto para ile maaş dönemi Yeni Zelanda’da başladı

Yeni Zelanda Gelir İdaresi, ülke genelinde 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak yeni kararlarını açıkladı. Bu kararlardan biri kripto paraların yasallaşması sürecini kapsıyor. Yeni düzenleme ile artık çalışanlar kripto para ile maaş alabilecek.

Çalışanların maaşlarını kripto para ile alması için gelir vergisinden sorumlu tutulacak. Sabit bir maaş almak ve normal maaşını oluşturan bir ödeme olması kıstasları da yer alıyor. Hisse senedi, kar payı gibi ek ödemeler kripto para ile yapılamayacak.

Apple, iPhone batarya değişimini yasaklıyor!

Hükümetin aldığı karar yalnızca maaşlı çalışanları kapsıyor. Serbest meslek sahipleri ise bu karara dahil değil. Ayrıca maaşlar, direkt olarak Yeni Zelanda yerel para birimine çevrilemeyecek. Kripto para birimiyle ödeme almaya da izin verilmeyecek. Kilitlenme süresi bulunan kripto paralar da maaş ödemesinde kullanılamayacak. Yeni Zelanda’da uygulanan yeni yöntemin diğer Avrupa ülkelerine yansımasının dünya ekonomisine etkisi merak ediliyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz