Facebook ile Öne Çıkın Türkiye’de

0
103 Okunma

Facebook’un küresel programı olan ‘Facebook ile Öne Çıkın’ dünyanın farklı ülkelerinde iş arayan insanlara yardımcı oluyor. Programın Türkiye ayağı da bugün itibariyle faaliyete başladı. Hem iş arayan hem de çalışan sayısını artırmak isteyen KOBİ’lere hitap eden program artık Türkiye‘de.

Facebook İstasyon Türkiye

‘Facebook ile Öne Çıkın’ programına Türkiye de katıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikle birlikte programın Türkiye ayağı faaliyete başladı. Şimdiye kadar 20’den fazla ülkede faaliyette olan program, em daha fazla insan işe almak isteyen KOBİ‘lere hem de işe arayan bireylere hitap ediyor.

Küçük işletmelerin büyümesini amaçlayan program, bireylerin yeni ekonomide rekabet edebilmek için ihtiyaç duydukları dijital becerileri edinmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

İşletmecilere ve iş arayan bireylere ilk adımı atmaları, büyümeleri ve yeni iş bulmaları için ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunmak için tasarlanmış bir dizi eğitim aracılığıyla Facebook, Türkiye ekonomisine ve ülkedeki topluluğuna katkıda bulunacak.

Etkinlikte konuşanFacebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Facebook’un Türkiye’ye yatırım yapmayı sürdüreceğine değindi. Matraşkonuşmasında “Geçtiğimiz sene Deloitte Türkiye’nin raporunda gördük ki, Türkiye’de işletmelerin Facebookplatformları aracılığıyla oluşturduğu katkı sonucu 209 bin istihdam sağlandı. Yine işletmelerin yüzde 91’i, Facebook platformlarına katıldıktan sonra yaşadıkları talep artışıyla birlikte daha fazla sayıda çalışanı işe alabildiklerini söylüyor” sözlerine yer verdi.

Facebook bu program ile birlikte 20 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyor.

‘Facebook ile Öne Çıkın’programının ikinci günü, 13 Eylül’de Facebook’un Türkiye’deki yeni topluluk merkezi Facebook İstasyon’da gerçekleşecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz