Facebook Messenger Kids teknik hatası yüzünden olanlar oldu!

0
203 Okunma

Facebookplatformdaki genç kullanıcıların ebeveynlerinin izni olmadan yetişkinlerle grup sohbetlerine katılmalarını sağlayan Messenger Kids uygulamasında bir tasarım hatası olduğunu kabul etti.

Teşekkür, ABD Demokrat senatörleri Edward Markey ve Richard Blumenthal‘ın sosyal medya devine çocukların çevrimiçi gizliliğini ve güvenliğini çevrimiçi olarak önceliklerini belirleme çağrısında bulmasından haftalar sonra geldi.

facebook messenger kids ile ilgili görsel sonucu

Facebook Başkan Yardımcısı Kevin Martin, “Teknik hata” olarak nitelendiren milletvekillerine verdiği yanıtta, “Messenger Kids de dahil olmak üzere birçok konu ve üründe FTC ile düzenli temas halindeyiz” dedi.

Aileler için para yönetmenin sırları

Messenger Kids, 13 yaşından küçük çocuklar için güvenli bir sığınak olarak faturalandırılır ve ebeveynlerini yabancılara maruz bırakma korkusu olmadan sohbet uygulamasını kullanmaları için bir yoldur. Ancak kusur, kısıtlamaları aşabilecekleri ve yetkisiz kişilerle konuşabilecekleri anlamına geliyordu.

Bu gizlilik sorunu özellikle Çocukların Çevrimiçi Gizlilik Koruma Yasası (COPPA) kapsamına girmesi nedeniyle endişe vericidir.

facebook messenger kids ile ilgili görsel sonucu

Gizlilik savunucuları zaten Messenger Kids’e karşı silahlı durumdalar, Facebook’u, çocukların kişisel bilgilerini toplayarak “doğrulanabilir ebeveyn onayı almadan veya ebeveynlere Facebook’un veri uygulamalarının açık ve eksiksiz açıklamasını sağlamadan” COPPA’yı ihlal etmekle suçluyorlar.

iOS 13 çıkmadan iOS 13.1 Beta yayınlandı!

Hata ilk ne zaman ortaya çıktı?

Hata, uygulamanın başlatılmasından yaklaşık 10 ay sonra Ekim 2018’de ortaya çıkmış görünüyor. Facebook, hatayı iki ay önce 12 Haziran’da keşfettiğini ve ertesi gün düzelttiğini söyledi. Ebeveynleri bir ay sonra, 15 Temmuz’da bilgilendirdi, ancak etkilenen sohbet konularını tanımlamak ve onları devre dışı bırakmadan önce devam etti.

Ancak senatörler ikna olmamış. “Facebook’un mektubuna cevaben ,“ Facebook’un, ek hataları veya gizlilik sorunlarını belirlemek için kapsamlı bir Messenger Kids incelemesi yapma taahhüdünde bulunmamasını özellikle hayal kırıklığına uğradık” şeklinde belirtiler.

facebook messenger kids ile ilgili görsel sonucu

Gelişme , ABD Federal Ticaret Komisyonu ile yapılan 5 milyar dolarlık bir anlaşmanın ardından bir veri güvenliği programı yürütürken, gizlilik meselelerini gizlemek isteyen Facebook için de zor bir zaman geliyor. Bu aşamada, FTC‘nin en son ihlalinde görev için Büyük F‘yi almayı planlayıp planlamadığı belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz