Facebook mobil uygulamasında karanlık modu test ediyor

0
139 Okunma
facebook karanlık modu

Facebook, mobil uygulamalarında karanlık modu tüm kullanıcılarına açık olarak test ediyor. Sosyal ağ, Android ve iOS’ta karanlık mod için kod dedektörü Jane Manchun Wong ile işbirliği yaptı.

Facebook karanlık modu daha önce masaüstü sürümü için getirmişti

Facebook, kullanıcıların Mart ayında masaüstünde karanlık moda geçmesine izin verdi. Messenger gibi yardımcı uygulamalar ise 2019’dan beri bu seçeneğe sahip. Apple’ın iOS 13’ünde ilk kez bu özelliği tanıtmasından bu yana, 400 günden fazla bir süre sonra dünya çapında iOS kullanıcıları için kullanıma sunuluyor gibi görünüyor.

Facebook’un resmi uygulaması için bir ‘Karanlık Mod’ üzerinde çalıştığına dair kanıtlar ilk olarak Nisan ayında ortaya çıktı ve Haziran ayına kadar kullanıcıların küçük bir yüzdesinin bu ayara erişebilmesi, şirketin bu özelliği test amacıyla kademeli olarak kullanıma sunduğunu belli etti.

Jane Manchun Wong, karanlık modun Android uygulamasında nasıl görüneceğine dair bir video paylaştı. Karanlık mod, Menü sekmesinin altındaki Ayarlar ve Gizlilik bölümünde olan Koyu Mod seçeneği ile tercih edilebilir.

İzmir depreminden sağ kurtarılan Elif sosyal medyayı sevince boğdu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz