Facebook olağanüstü akıllı bilekliğini duyurdu

0
227 Okunma
Facebook akıllı bileklik

Facebook, artık sadece sosyal medya değil; giyilebilir teknolojiler tarafında da hizmet veriyor. Kullanımı yaygınlaşan akıllı bileklikler birçok interaktif özelliği ile hayatımızı kolaylaştırıyor. Facebook öyle bir akıllı bileklik duyurdu ki özellikleri adeta beyin gibi.

WhatsApp yayınladı! Business ile alışveriş yapmak çok kolay

Facebook akıllı bileklik yedek beyniniz olacak

Akıllı bileklikten beklentilerimiz artık bu duyuru ile değişecek. Spor aktiviteleri, uyku verileri, kalp atış durumu hatta stresi ölçümleyebilmesiyle alışageldiğimiz bileklikler artık geride kalacak. Facebook olağanüstü bir akla sahip akıllı bilekliğini duyurdu. Bu bileklik; yapacağınız hareketleri dahi önceden tespit ederek bilgisayar ortamına aktarabiliyor.

Facebook akıllı bileklik

Aslında bu bileklik bir tür elektromiyografi cihazı gibi çalışıyor. Daha açık ifade ile sinir sinyallerini okuyabiliyor. Sanal gözlük deneyimi sunabilen bu bileklik; VR başlığı takılıyken ya da başlıksızken parmak hareketleriniz ile kontrol yapabilmenize imkan tanıyor. Boşlukta hareket ettirdiğiniz parmaklarınızla Facebook akıllı bilekliğinizi eğitebiliyorsunuz. Bilekliğin henüz bir adı yok fakat şimdiden büyük yankı uyandıracağı kesin. Bilekliğin sunduğunu teknolojinin hayata geçmesi için Bosworth 5 ile 10 yıl arası süre veriyor. Bu tür çalışmalarında amacı sanal gerçeklikler hakkındaki eksikliklerimizden kaynaklandığı ifade edilirken açıklamada şunlar yer alıyor;

”Bir VR gözlüğünü takınca elleriniz tamamen kaybolur. Bir çift denetleyici alarak oyun oynayabilir veya sanal nesneleri kavrayabilirsiniz. Ancak öte yandan not alma veya hassas bir şekilde çizim yapma becerinizi kaybedersiniz.”

Bilekliğin piyasaya sürülmesi ile dengelerin değişeceği aşikar. Bu bileklik aslında Facebook’un geleceği hakkında da bilgi veriyor. Bileklik ile ilgili Bosworth’ un başka açıklamaları da var.

“Fiziksel olarak yazmak veya fare kullanmak zorunda kalmayacaksınız. İşlemlerinizi dokunmadan gerçekleştirmeye izin veren bir ara yüze erişim sağlayacaksınız. Bu teknolojiyi her yerde kullanacaksınız.”

“Bu teknoloji aslında, zihnin başparmağı hareket ettirecek olan sinyalleri cihaza aktarıyor. Bu sayede bileklik sinir aracılığıyla bu hareketi tahmin ediyor. Böylece parmak bile hareket etmeden işlem somut olarak gerçekleşiyor.  Bu tarz demolar aslında zihin okuma teknolojisine geçişin örnekleridir”

Facebook Akıllı bileklik ile ilgili neredeyse hiçbir bilgi yer almıyor. Yüksek teknoloji ile donatılacak bilekliğin şimdilik olağanüstü özelliklere sahip olması bekleniyor. İsmi ve ne zaman çıkacağı belli olamayan bileklik, şimdiden merakla bekleniyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz